Mycket god kokosglass som är jättegod att servera ihop med exotiska frukter som ananas eller persikor eller varför inte ihop med goda bär som hallon eller blåbär. Bäst resultat fås med glassmaskin eftersom den motverkar att iskristaller bildas vid infrysning. Utan glassmaskin är det extra viktigt att använda krämig kokosmjölk (eller kokosgrädde) med så hög fetthalt som möjligt eftersom det blir mindre iskristaller då. Utan glassmaskin är det också en fördel att antingen bara använda äggulorna eller om man även vill använda äggvitor så vispar man upp dem till ett fast skum och vänder ner.
Tid: 15 minuter + tid i glassmaskin och/eller frys
Näringsvärde per portion (185 g): 571 kalorier, 18 g kolhydrater, 52 g fett, 7 g protein, 4 g fibrer
Variationstips
Glass är jättelätt att variera med olika smaksättning och tillbehör. Mängderna man har i är inte heller jättenoga. Smaka på smeten och prova dig fram. Har du en glassmaskin är det oerhört svårt att misslyckas. Utan glassmaskin brukar det också alltid bli gott men det kan bli isigt, läs tips ovan för att minska iskristallerna.
Hållbarhet och förvaring
Glassen håller sig i frysen minst 3 månader.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Annika
Susanne, kan man göra den här glassen sockerfri genom att ersätta sockret med sötströ och vaniljsockret med vaniljpulver eller vaniljextrakt? Fyller sockret någon kemisk funktion?
webmaster
Svar till
Shanga
️ Skrivet av Susanne
Det går jättebra att göra glass utan att värma glass-smeten. Det blir inga sockerkristaller eftersom sockret löser upp sig när man vispar sockret med äggen. Man kan även ta florsocker istället för strösocker.
️ Skrivet av Shanga
Hej, Tack för receptet!
Du verkar inte värma upp sockret ihop med något av de andra ingredienserna. Jag undrar därför om det inte blir en massa sockerkristaller kvar i glassen som stör den lena konsistensen? Går det bra att använda florsocker istället?
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl