| Förrätter | GI | LCHF | Påsk |

Ägghalvor

Recept på ägghalvor med räkor till förrätt eller till buffé. Mycket enkelt att göra!
Ägghalvor
Tid: 20 minuter
12 ägghalvor

Ingredienser:

Laktosfritt - Välj laktosfri crème fraiche.
Glutenfritt
Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Gör ägghalvor så här:

  1. Koka äggen så de blir hårdkokta.

    Skala äggen och skär dem mitt itu på längden och lägg dem på ett fat.

    • 6 st hårdkokta ägg
    hårdkokta ägg
    Hårdkokta ägg.
    hårdkokta ägg i halvor
    Hårdkokta ägg i halvor.
  2. Blanda crème fraiche, majonnäs, vitpeppar och salt.

    crème fraiche, majonnäs, vitpeppar och salt
    Crème fraiche, majonnäs, vitpeppar och salt.
    blandat
    Blandat.
  3. Bred på ägghalvorna. Lägg 2 räkor på varje ägghalva. Lägg på en klick röd stenbitsrom och en dillkvist.

    OBS! Räkorna måste vara torra annars kommer de glida av.

    Servera direkt eller inom en timme.

    ägghalvorna med blandningen på
    Ägghalvorna med blandningen på.
    räkor pålagda
    Räkor pålagda.

GI Tips

Ägghalvorna har lågt GI.

LCHF Tips

Ägghalvorna går alldeles utmärkt att äta för den som följer LCHF.

Tips för att undvika tillsatser

Röd stenbitsrom innehåller tyvärr många tillsatser. Uteslut den eller ersätt med någon annan garnering om du vill undvika tillsatser.

Se även upp med majonnäs. Gör gärna din egen majonnäs.

Hållbarhet och förvaring

Ägghalvorna bör ätas direkt eftersom framförallt dillkvisten vissnar. Förvara överblivna ägghalvor i kylskåp med plastfolie över. De går att äta åtminstone i 2 dygn, även dillkvisten, men har man tillgång till färsk dill blir det snyggare med en ny dillkvist.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Skrivet av Tim
Jag gillar ägg
Skrivet av Susanne
Svar till basa: Nej när jag gör detta tar jag inte ut den gula-äggdelen men det går säkert att göra så också om man vill.
Skrivet av basa
lite oklar om man skall ta bort den gula ägg delen och blanda med kräm f eller om man ska låta de vara kvar?
Skrivet av CarolaLidkull
Det var jättegott!!

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest