Lingonsill

Mycket god sill som är enkel att göra. Sillen får fin färg av rödlöken och lingonen.
Lingonsill
Tid: 15 minuters jobb + 1-2 dygn i kylen
4 portioner

Ingredienser:

Lag:

Laktosfritt
Glutenfritt
Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Gör så här:

  1. Skölj sillen. Skär den i mindre bitar och lägg i en glasburk med tätslutande lock. Ställ in i kylskåp.

    sill skuren i bitar
    Sill skuren i bitar.
    sillbitar i glasburk
    Sillbitar i glasburk.
  2. Krossa svartpepparkornen (eller använd grovmalen svartpeppar). Skala och skiva den röda löken i tunna skivor.

    skivad röd lök
    Skivad röd lök.
  3. Mät upp vinäger, socker och vatten i en kastrull. Låt koka upp. Rör om tills sockret är upplöst.

    När det kokat upp och sockret är upplöst, ta av kastrullen från plattan och lägg i svartpepparn, rödlöken och lingonen.

    vinäger, socker och vatten
    Vinäger, socker och vatten.
    lagen kokar
    Lagen kokar.
    lagen har kokat klart
    Lagen är klar. Sockret upplöst.
    lagen till lingonsill
    Svartpeppar, rödlök och lingon tillsatt.
  4. Låt sedan lagen kallna. Häll den sedan över sillbitarna. OBS! Det är mycket viktigt att lagen verkligen är kall när man häller den över sillbitarna, annars blir sillen lös i konsistensen då den blir tillagad av värmen i lagen.

    Sätt på locket och låt stå i kylen minst ett dygn före servering. Sillen är som godast efter 1-2 dagar i kylskåpet.

    lagen hälld över sillbitarna
    Lagen hälld över sillbitarna.

Serveringstips

Servera med kokt potatis och gräddfil.

GI Tips

Lingonsill har ganska högt GI.

Hållbarhet och förvaring

Förvara i kylskåp. Den håller sig minst en vecka, men är godast efter 1-2 dagar.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest