Lingonsill
Mycket god sill som är enkel att göra. Sillen får fin färg av rödlöken och lingonen.
Tid: 15 minuters jobb + 1-2 dygn i kylen
4 portioner
Ingredienser:
- 1 burk 420 g, avrunnen vikt 210 g inläggningssill
Lag:
- 15 st svartpepparkorn
- eller 1 krm grovmalen svartpeppar
- 1 st röd lök
- 0,75 dl vitvinsvinäger
- 0,75 dl strösocker
- 0,75 dl vatten
- 0,5 dl rårörda lingon
- eller ca 0,5 dl frysta lingon
Laktosfritt
Glutenfritt
Gör så här:
Serveringstips
Servera med kokt potatis och gräddfil.
GI Tips
Lingonsill har ganska högt GI.
Hållbarhet och förvaring
Förvara i kylskåp. Den håller sig minst en vecka, men är godast efter 1-2 dagar.