Koka äggen så de blir hårdkokta, ca 8 minuter. Kyl dem i kallt vatten och skala dem.
Skala räkorna.
Halvera äggen med en vass kniv. Gröp ur gulan ur äggen med en sked och lägg i en skål. Ställ äggvitehalvorna på ett fat.
Tillsätt crème fraiche, pepparrot, gräslök, salt, vitpeppar till äggulorna. Blanda till en jämn röra.
Smaka av och ta ev. mer pepparrot, salt, peppar.
(Tänk på att gräslöken inte ska vara blöt. Extra vätska i röran gör den rinnig.)
Lägg undan 1 räka per ägghalva till garnering, välj de finaste. Skär resten av räkorna i mindre bitar. Tillsätt dem till ägguleröran och blanda.
(Det är viktigt att räkorna inte är blöta eftersom extra vätska i röran kommer göra den rinnig.)
Fördela röran i äggvitehalvorna. Garnera med de sparade räkorna.
Vid servering: Garnera gärna med strån av gräslök. Servera eventuellt tillsammans med sill.
Planeringstips
Hållbarhet och förvaring
Visa alla kommentarer
Recept och foto: Susanne Jarl