Revbensspjäll - Recept
Recept på goda ugnsstekta tjocka revbensspjäll som sköter sig själva i ugnen.
Tid: 1 h 40 min varav endast 10 min jobb.
Mängd: 4 portioner
Ingredienser:
- ca 1 kg revbensspjäll
Ev: Kryddor alternativ 1:
Ev: Kryddor alternativ 2 (egen blandning):
- 1 tsk salt
- 0,5 tsk vitpeppar
- eller svartpeppar
- 0,5 tsk ingefära
- 0,5 tsk stött salvia
Laktosfritt
Glutenfritt
Utrustning:
- ev. köttermometer
Ugn:
- 175 °C i mitten av ugnen i ca 1 timmar och 30 minuter
Näringsvärden
Näringsvärde per portion (250 g): 483 kcal, 0 g kolhydrater, 35 g fett, 45 g protein, 0 g fibrer
Tips & tricks
Vill du göra tunna revbensspjäll, så är det ett annat recept.
️ Skrivet av
Dina recept är ofta de bästa. Enkla, rustika, goda.
webmaster
Svar till
anonym
️ Skrivet av
Det är totala mängden som står angiven i ingredienslistan. Dock är mängderna bara på ett ungefär, det är bara att strö över, man behöver inte mäta så noga. Så klart är även kryddning efter tycke och smak. Jag har skrivit mängder mest bara för att ge ett litet hum om vad som kan passa. Tack och God Jul till dig också! 💕
️ Skrivet av
Hej, gnider man in revbenspjällen med totalt 1 tsk salt +0,5 tsk kryddor , eller är det 1 tsk salt+0,5 tsk kryddor på varje sida?
God jul och tack för fina recept!
God jul och tack för fina recept!
webmaster
Svar till
Anonym
️ Skrivet av
45 minuter är halva tiden, total stektid är ca 90 minuter.
️ Skrivet av
Hej, jag undrar om revbenspjällen första gången ska in i 45 min eller halva den tiden (22 min)? För sedan ska den in i 45 min igen.