Revbensspjäll

tjocka revbensspjäll
Tjocka revbensspjäll

Revbensspjäll kan vara tunna eller tjocka och kommer från grisens bröstkorg. Om det bara står revbensspjäll så avses de tjocka revbensspjällen i recepten på recepten.se.

De tjocka spjällen har mera fett som smälter under stekning vilket gör köttet saftigt och gott. Tunna revbensspjäll har mindre kött men också kortare tillagningstid.

Revbensspjäll kan stekas i stekpanna eller i ugn. Revbensspjäll kan även grillas men då kan det vara bra att förkoka spjällen före grillningen för att förkorta grilltiden.

Tillagning

För att lyckas perfekt med tillagningen är mitt bästa tips att använda termometer.

Innertemperatur

För att veta när köttbiten är lagom stekt, stoppa in en kött-termometer eller digital termometer med spetsens mitt i köttbitens mitt.

Rekommenderad innertemperatur för revbensspjäll:

  • Genomstekt: 70°C

Tillagningstips

Krydda köttet.

Rekommenderad ugnstemperatur är 175°C. Tillaga revbensspjällen i mitten av ugnen.

Vänd köttbiten efter ca 45 minuter och tillaga till angiven innertemperatur. Total tid brukar vara ca 1,5 timmar.

Fler innertemperaturer och tips hittar du i min stek- och grillguide.

Stektemperaturer direkt i mobilen

Innertemperatur lista kött Innertemperatur nötkött oxfilé

Jag har gjort en app som innehåller innertemperaturer för kött så att du snabbt kan slå upp dem med 2 klick. Appen heter Kökshjälpen och finns för iPhone, iPad och Android.

Perfekt när du är i köket eller ute vid grillen och snabbt behöver slå upp stektemperaturen!

Appen uppdateras kontinuerligt.

Innehållsinformation

Tillsatsfritt:  Ja

Laktosfritt:  Ja

Glutenfritt:  Ja

Vegetariskt:  Nej

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av revbensspjäll.

Energi: 193 kcal
Kolhydrater: 0 g
Protein: 18 g
Fett: 14 g
Fibrer: 0 g

Tips och info

Finns i affären:

Revbensspjäll finns i charkdisken.

Hållbarhet och förvaring:

Hållbarhet se förpackningen. Förvaras i kylskåp eller i frys.

Ersätt med:

Annat fläskkött med ben som fläskben, karré.

Kommentarer

Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest