250 °C i mitten av ugnen i 10 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
Låten fisken tina om den är fryst.
Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Det brukar ta 10-15 min beroende på storleken på potatisbitarna.
Dela fisken i 3-4 bitar. Salta och peppra.
Linda baconskivorna runt fiskbitarna och lägg dem i en ugnsform.
Ställ in i mitten av ugnen i 250°C i 10 min.
Skär broccolin i mindre bitar. När potatisen känns mjuk och nästintill klar så låt broccolin koka med potatisen de sista 2-3 minuterna. Häll av vattnet.
Tillsätt crème fraiche, salt och vitpeppar. Kör med mixer till en slät massa.
1. Linda bacon runt fiskbitarna och lägg i en ugnsform. 2. Den färdiga fisken. 3. Kör med mixer till potatis- och broccolimos.
Ja bacon är gott till mycket! Det finns t.o.m. en kokbok som heter "Allt blir godare med bacon" fast den tycker jag nog tar det lite för långt 😉. Kul att du tyckte om receptet!
️ Skrivet av Christina
Jättegott. Var först lite skeptisk mot bacon till fisk men tji fick jag. Detta kommer att göras många gånger. Moset var också kalasgott. Gubben och jag åt och njöt. Tack för suveräna recept.
webmaster
Svar till
Louise
️ Skrivet av Susanne
Kul att ni tyckte om det! Ja vissa tycker lingon är gott till det mesta ;) Tack för att du skrev!
️ Skrivet av Louise
Mycket god maträtt!
Tyckte att kombinationen lät speciell och ville därför testa.
Maken (som är från Blekinge) tog lingon till!
Jag tyckte att det var gott som det var.
webmaster
Svar till
Lynx
️ Skrivet av Susanne
Jag tror det skulle fungera med lax. Bacon passar väl till allt? ;) Skriv gärna hur det blev om du provar!
️ Skrivet av Lynx
Hej! Om man inte har torskfile hemma, går lax lika bra då? Äter själv inte bacon, så har ingen aning om smaken blir konstig med lax. Någon som vet? Tack för svar
️ Skrivet av Nanda
Very good recipes!
Kiss
Svar till
Anders
️ Skrivet av Zoe
Till Anders: Vi i var familj har ett liknande recept som ar annu godare. Gor samma princip att linda in fisken i bacon fast du kokar dem i gradde i ugnen istallet. Lite fler kalorier, men fasen sa mycket godare!! :) Och det blir inte torrt heller. Sen kan man ju anvanda en fisk som inte ar sa fast heller. Torsk ar ju en valdigt fast fisk och kan upplevas som lite "torrare" i konsistensen.
webmaster
Svar till
Anders
️ Skrivet av Susanne
Torr fisk brukar bero på att den är tillagad för lång tid. Prova att tillaga kortare tid eller sänka ugnsvärmen. Sedan kan fisken även bli torr om den ligger i frysen för länge och så är olika fiskar olika torra och det är olika kvalité på olika sorter i affären. Det brukar vara stor skillnad på att köpa färsk och fryst fisk.
️ Skrivet av Anders
Fisken för mig brukar bli torr, har du något bra tips? Tack för alla goda recept.
️ Skrivet av Nanda
My congratulations for simple and good recipes.
️ Skrivet av Josefin
Moset var jättegott!
️ Skrivet av Anders
Tyckte inte det lät så gott men ville ändå test, mycket positivt överraskad! Smakade riktigt bra med bacon.