Mycket god fiskrätt som tillagas i ugn. Ett enkelt fiskrecept med vit fiskfilé, kokosmjölk, tomat och paprika. Tillagas enkelt i ugn och blir många portioner. Går att variera med olika grönsaker.
Enkelt och gott med vit fiskfilé i kokosmjölk med paprika och tomat. På bilden är fisken torskfilé och serveras med quinoa.
200 °C i mitten av ugnen i ca 25 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
Ringla lite olja i botten av en ugnsform.
Lägg torskfilébitarna i ugnsformen. Salta gärna lite på varje bit.
Skär tomaterna i tunna skivor och paprikorna i strimlor. Sprid ut ovanpå fisken.
Blanda kokosmjölk, fiskfond, saft av lime, salt och vitpeppar och häll detta ovanpå. (Man kan blanda i kokosmjölk-förpackningen om man är försiktig och vill spara disk.) Om kokosmjölken har separerat så vispa ut den först.
Tillaga i mitten av ugnen i 200°C i ca 25 minuter.
1. Ringla olja i en ugnsform. 2. Lägg i fisken. 3. Strimla paprika och tomat.4. Blanda kokosmjölk med fiskfond och limesaft och kryddor. 5. Lägg tomat och paprika ovanpå fisken. 6. Häll på kokosmjölkblandningen.7. Strö ev. på kokosflingor och ställ in i ugnen. 8. Fiskrätten är färdig!