Hem> GI> Ugnsbakad fiskfilé i kokossås

Ugnsbakad fiskfilé i kokossås

Mycket god fiskrätt som tillagas i ugn. Ett enkelt fiskrecept med vit fiskfilé, kokosmjölk, tomat och paprika. Tillagas enkelt i ugn och blir många portioner. Går att variera med olika grönsaker.
Torskfilé i kokossås
Enkelt och gott med vit fiskfilé i kokosmjölk med paprika och tomat. På bilden är fisken torskfilé och serveras med quinoa.
Skriv ut   Kopiera länk   Mejla
Tid: 35 minuter varav 25 minuter i ugnen
Mängd: 8 portioner

Ingredienser:

Laktosfritt
Glutenfritt

Utrustning:

Ugn:

  • 200 °C i mitten av ugnen i ca 25 minuter med över- och undervärme

Gör så här:

Ringla lite olja i botten av en ugnsform.

Lägg torskfilébitarna i ugnsformen. Salta gärna lite på varje bit.

Skär tomaterna i tunna skivor och paprikorna i strimlor. Sprid ut ovanpå fisken.

Blanda kokosmjölk, fiskfond, saft av lime, salt och vitpeppar och häll detta ovanpå. (Man kan blanda i kokosmjölk-förpackningen om man är försiktig och vill spara disk.) Om kokosmjölken har separerat så vispa ut den först.

Tillaga i mitten av ugnen i 200°C i ca 25 minuter.

Fisk i kokossås steg 1-3
1. Ringla olja i en ugnsform. 2. Lägg i fisken. 3. Strimla paprika och tomat.
Fisk i kokossås steg 4-6
4. Blanda kokosmjölk med fiskfond och limesaft och kryddor. 5. Lägg tomat och paprika ovanpå fisken. 6. Häll på kokosmjölkblandningen.
Fisk i kokossås steg 7-8
7. Strö ev. på kokosflingor och ställ in i ugnen. 8. Fiskrätten är färdig!

Information och tips

Näringsvärden

Näringsvärde per portion (253 g): 220 kcal, 5 g kolhydrater, 11 g fett, 25 g protein

Matlåda

Denna rätt är lämplig för matlådor.

Serveringstips

Servera med t.ex. quinoa eller fullkornsris.

Variationstips

Haricots verts kan man ta istället för paprika eller bara komplettera med det. Strimlad purjolök blir också gott.

Hållbarhet och förvaring

Håller sig i kylen i minst 5 dagar.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Skrivet av frida
lagade precis detta, riktigt gott :) kryddade lite extra med svartpeppar, lite cayenne och curry.

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl