Recepten.se – Recept> Snabbt & Lätt> Lax- och limepasta

Lax- och limepasta

Snabbt och enkelt recept med lax, lime och pasta. Du hinner göra såsen under tiden du kokar pastan så allt blir klart samtidigt på samma tid det tar att koka pastan.
lax i pastasås
Enkelt, snabbt och gott recept på pasta med gravad lax och limesås. På bilden serverad med limeklyftor.
Skriv ut   Mejla
Tid: 15 minuter
Mängd: 4 portioner

Ingredienser:

Gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackning.

    pastan kokar
    Pastan kokar.
  2. Mät upp crème fraiche, pressad lime, salt och vitpeppar i en kastrull. Tillsätt även eventuellt dill om du vill ha det, på bilderna har jag inte det. Vispa till en jämn smet.

    ingredienserna till såsen
    Ingredienserna till såsen.
    såsen ihopvispad
    Såsen ihopvispad.
  3. Låt få ett uppkok och ta sedan bort kastrullen från värmen eller sänk värmen om du vill hålla såsen varm under tiden resten blir klart.

    Smaka på såsen och tillsätt eventuellt mer lime eller kryddor.

    (Under tiden det kokar upp skär du laxen i strimlor, se nästa steg så är allt klart samtidigt.)

    varm sås
    Varm sås.
  4. Skär laxen i mindre bitar. Skrapa med kniven ovanpå så blir det lätt att få isär laxstrimlorna.

    gravad lax i strimlor
    Gravad lax i strimlor.
    Strimlorna tas isär med hjälp av kniven
    Ta isär strimlorna genom att skrapa ovanpå med kniven.
  5. Servera den kokta pastan med såsen och den gravade laxen.

    Servera gärna även med grönsaker och lime i klyftor.

    Lax- och lime-pasta serveras
    Klart att servera.

Information och tips

Matlåda

Denna rätt är lämplig för matlådor.

Hållbarhet och förvaring

Håller sig 5 dagar i kylen.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Skrivet av Hesper
Har inte smakat än men såsen verkar creme fraicheig. Tack för ett snabbt recept ,,,😍
Skrivet av MAlte Condé
nej vad fanstasktiskt detta var. Blev helt chockad när jag såg att gästerna gillade måltiden. Detta ska jag göra igen. wow wow wow
dunder arbete
Skrivet av Son
Går det bra att använda denna recept som matsäck?
Svar till Sebastian Skrivet av Susanne
Trevligt! Tack för att du skrev!
Skrivet av Sebastian
Blir supergott, tack så mycket för receptet!
Skrivet av Susanne
Receptet är nu nästan helt omgjort. Hoppas ni gillar det!
Svar till Alexander Skrivet av Susanne
Tack, ska ändra det till ca 1 msk istället.
Svar till Simon Skrivet av Susanne
Tack för dina synpunkter! Jo det blir mer sås än på bilden men problemet är att det inte blir så snygga foton med mycket sås. Därför brukar jag ösa på sparsamt först när jag fotar och sedan öser jag på mera innan jag äter. :)
Skrivet av Alexander
På tok för mycket majzena i angivelserna, annars bra
Skrivet av Simon
Nomnomnom! Gott och enkelt. Man ska väl egentligen påpeka att man ska röra om ordentligt när såsen kokar, annars bränner det fast. Sen undrar jag hur det är så lite sås på bilden, använde måtten i receptet, fast mer lax och en stor squash, och det blev ändå mer såsigt än bilden. Men gott ändå!
Skrivet av Anna
Blev gott det här, enkelt var det också!
Skrivet av Olof
Det där blev inget vidare..
Skrivet av chef
följde instruktionerna o det blev jättebra. Tack
Skrivet av Susanne
Bilder kommer vartefter jag lagar de recept igen som saknar bild. Alla recept jag gjort efter september 2003 har bild för det var då jag köpte digitalkamera.
Skrivet av sara
synd att det inte finns någon bild..
Skrivet av Fredrik
Låter riktigt gott. ska pröva det ikväll.
  1
Recept och foto: Susanne Jarl