
>
GI> Lax med kall dillsås
Lax med kall dillsås
Supergott och enkelt recept på lax med en god kall dillsås. Servera gärna med kokt potatis och grönsaker.
Lax med kall dillsås serverad med kokt potatis.
Tid: 35 minuter
Mängd: 6 portioner
Ingredienser:
Kall dillsås:
Glutenfritt
Ugn:
- 175 °C i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter med över- och undervärme
-
Lägg laxfilé i en ugnsform. Salta och peppra.
(Ett tips för att spara tid och slippa diska är att lägga bakplåtspapper i formen.)
Laxfilé i ugnsform med bakplåtspapper.
Salt och peppar (eller citronpeppar).
-
Stek mitt i ugnen i 175°C ca 25-30 minuter tills laxen är genomstekt.
Gör under tiden den kalla dillsåsen och koka potatis och/eller grönsaker som du vill servera med.
Stek i ugnen.
Kall dillsås:
-
Mät upp gräddfil, majonnäs, salt och hackad dill (går bra med fryst) i en bunke.
Såsingredienser.
-
Blanda. Klart!
Ställ in i kylskåp fram till servering.
Blanda.
-
Servera den färdiga laxen med den kalla dillsåsen och andra tillbehör som t.ex. kokt potatis och grönsaker.
Färdigstekt lax.
Näringsvärden
Näringsvärde per portion (231 g): 507 kcal, 2 g kolhydrater, 40 g fett, 36 g protein
Serveringstips
Servera med kokt potatis och grönsaker.
LCHF Tips
Servera med t.ex. kokt blomkål och broccoli istället för potatis.
Hållbarhet och förvaring
Förvara överbliven mat i kylen där det håller sig minst 3 dygn.
️ Skrivet av Sandra
En av mina favoriter!
️ Skrivet av Mange
Snart klart, som sagt enkelt. Och såsen smakar kalas, blir nog bra detta...
webmaster
Svar till
Lotta
️ Skrivet av Susanne
Kul att du tyckte om receptet! Tack för att du skrev! :)
️ Skrivet av Lotta
Otroligt gott och enkelt. Den kalla såsen är jättegod! :) Tack för goda recept!