Thailändsk currykyckling

Ingredienser:
- ca 900 g färsk kycklingfilé
- eller ca 1 kg fryst kycklingfilé
- 2 st gula lökar
- 400 g champinjoner
- 1 msk röd currypasta
- smör att steka i
- 2 dl vatten
- 1 st hönsbuljongtärning
- 3 dl grädde
- salt
- malen svartpeppar
Utrustning:
-
Strimla kycklingfilén.
Sätt igång att koka det du vill servera till som t.ex. kokt ris eller bulgur.
- ca 900 g färsk kycklingfilé
- eller ca 1 kg fryst kycklingfilé
Strimlad kycklingfilé. - ca 900 g färsk kycklingfilé
-
Ta fram en stor stekpanna (den kommer bli full mot slutet) och hetta upp den med lite smör. Lägg i den röda curryn när det blivit varmt och det är dags att börja steka kycklingbitarna. Var försiktig och håll koll så att inte den röda curryn blir bränd.
Man kan också om man vill vänta med att ha i den röda curryn tills man häller på grädden senare. Det är lite enklare och att rekommendera om man inte kan ha uppsikt över stekningen. Dock blir det lite mindre smak på kycklingen så salta gärna och peppra lite istället.
- 1 msk röd currypasta
- smör att steka i
Stek röd curry i smör. -
Stek den strimlade kycklingen, gärna i omgångar så den får lite färg i smöret och den röda curryn. Salta och peppra lite grann. Var försiktig så det inte blir för varmt så att den röda curryn blir bränd.
Lägg över kycklingbitarna på ett fat.
- salt
- malen svartpeppar
Stek kycklingen. -
Hacka löken. Skiva champinjonerna.
- 2 st gula lökar
- 400 g champinjoner
Hackad lök. Champinjoner i skivor. -
Stek lök och champinjoner i smör så de blir genomstekta, ca 5 minuter.
Stekt lök och champinjoner. -
Lägg på det stekta kycklingköttet. Smula över buljongtärning, häll på vatten och grädde.
- 2 dl vatten
- 1 st hönsbuljongtärning
- 3 dl grädde
Tillsätt kycklingen och resten. -
Låt småkoka ca 3-5 minuter. Smaka av med salt och röd curry.
(Om det skulle bli för starkt, tillsätt mera grädde.)
Servera med t.ex. kokt ris eller bulgur samt grönsaker t.ex. kokta sugar snaps.
Låt småkoka.
Matlåda
Serveringstips
Tips & tricks
GI Tips
LCHF Tips
Variationstips
Hållbarhet och förvaring

webmaster