Recepten.se – Recept> GI> Kvargglass

Kvargglass

Supergod och troligen den enklaste glassen som är klar på 5 minuter! Ett flexibelt recept som passar både den som äter enligt LCHF, GI, fettsnålt eller proteinrikt, se varianter i receptet. Glassen kan ätas både som mellanmål och som nyttig efterrätt. Mycket mättande, särskilt om du använder kvargen med högre fetthalt och vispgrädde.
kvargglass
Supergod och enkel kvargglass - perfekt som efterrätt eller mellanmål.
Skriv ut   Mejla
Tid: 5 minuter
Mängd: 4 portioner

Ingredienser:

Glutenfritt

Utrustning:

Gör så här:

  1. Mät upp kvarg, eventuellt vispgrädde och socker eller sötningsmedel i en mixerskål.

    (Vispgrädden ger en rundare smak och mer mättnad. Även kvargen med högre fetthalt ger en rundare smak och mera mättnad. Socker eller sötning kan uteslutas.)

    instruktion steg 1 kvargglass
    Kvarg, grädde, socker.
  2. Tillsätt blåbären som måste vara frysta.

    instruktion steg 2 kvargglass
    Frysta blåbär.
  3. Mixa till en slät smet. Smaka av och tillsätt eventuellt mer av valfri ingrediens och mixa. Servera och ät direkt!

    instruktion steg 3 kvargglass
    Mixa till glass.

Information och tips

Näringsvärden

Näringsvärde per portion (205 g): 234 kcal, 16 g kolhydrater, 13 g fett, 13 g protein

Serveringstips

Ställ gärna in serveringsskålar eller glas i frysen före servering så smälter glassen inte lika fort.

Tips & tricks

Alla mått i detta recept är ungefärliga och går bra att ändra efter tycke och smak. Det är enkelt att smaka sig fram till sin egen favorit. Måtten angivna i detta recept är min favorit och jag använder kvargen med ca 10% fetthalt.

LCHF Tips

Välj kvargen med ca 10% fetthalt.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Skrivet av Andreas
(Ser att Åsa skrev för flera år sedan och förväntar mig absolut ingen respons, men tänkte ändå rätta lite fel)

Denna glassen blir riktigt god och fungerar alldeles utmärkt om du har lchf som kosthållning. Allting i lagom mängs brukar ju vi svenskar säga, och det gäller även glassen vid lchf, naturligtvis fungerar det inte att vräka i sig flera kilon och förvänta sig resultat, men en 100-200g lite då och då förgyller tillvaron och är väl egentligen så vi borde förhålla oss till desserter, lchf eller inte.
Skrivet av Julia
Hej!
Bra recept. Jag testade med lingon och florsocker istället, blev jättegott. Hade även lite vaniljpulver och lite citron i. MUMS!
Skrivet av Åsa
Detta passar inte alls LCHF ätare! Alldeles för mycket kolhydrater och för lite fett. Kvarg äter man aldrig som den är i LCHF utan då måste man isf tillsätta grädde i kvargen för att få upp fettet. Sen är det alldeles för mycket hallon för att kunna ätas av LCHFare, häften är nog tillräckligt. Blåbär kan man inte äta som LCHFare heller. man håller sig under 5kh/g per vara. Blåbär innehåller 9gkh per 10g medans hallon innehåller 4gkh per 100g. Passar nog för 6p för en LCHF ätare dessutom. Då blir det ca 5g kh per portion, men även det är mycket, framförallt om man äter strikt LCHF som ligger på max 20g kh per dag. MVH Åsa
Skrivet av Kim
Åh men så superenkelt! Tack så mycket!
Skrivet av Anki
Man blir ju inspirerad. Hacka färsk banan och frysa in för banankvargglass? Ja, det ska provas.
Skrivet av Jenny
Ett bra recept! Jag hade även lite limejuice och vaniljpulver i. Smaksatte med hallon. Kör lchf så sötade med lite stevia och sukrin. Gott blev det!
Svar till JohannaJ Skrivet av Susanne
Jaha, min brukar aldrig bli rinnig. Tog du mindre mängd frysta bär kanske? Det är ju de som står för fryseffekten. Eller tror du det beror på något annat? Så klart kan man alltid stoppa in glassen i frysen. Man kan också använda sugrör om det mer blir som en smoothie. Tack för bra tips med vaniljsocker och roligt att höra att det blev gott! :)
Skrivet av JohannaJ
Jättegott, men min blev rinnig så jag fick frysa den först. Hade i lite vaniljsocker också, mums!
  1
Recept och foto: Susanne Jarl