Fruktsallad

Fruktsallad är väldigt enkelt och man behöver egentligen inget recept för att göra det. Ta de frukter du vill, skär i bitar och blanda. Extra gott blir det när man blandar lite söta och lite syrliga frukter och några mjuka och några lite hårdare i konsistensen så det blir en bra balans. Servera sedan med t.ex. vispad grädde, keso, glass eller vaniljkesella.
fruktsallad
Tid: 15 minuter
2 portioner

Ingredienser:

Ev: Serveringsförslag:

Laktosfritt - Välj laktosfria tillbehör till serveringen.
Glutenfritt
Vegetariskt
Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Gör så här:

  1. Skala och skär apelsin i bitar.

    instruktion steg 1 fruktsallad
    Apelsin i bitar.
  2. Skala och skär banan i bitar.

    instruktion steg 2 fruktsallad
    Banan i bitar.
  3. Skala om du vill och skär äpplen i bitar.

    instruktion steg 3 fruktsallad
    Äpplen i bitar.
  4. Blanda alla fruktbitarna i en skål och servera!

    Tips: För att undvika att frukterna mörknar kan man droppa över pressad citronsaft och röra om.

    instruktion steg 4 fruktsallad
    Blanda fruktbitarna.
  5. Servera med en eller flera av tillbehören.

Näringsvärden

Näringsvärde per portion (240 g): 161 kalorier, 35 g kolhydrater, 1 g fett, 2 g protein, 5 g fibrer

Tips & tricks

Om du gör många portioner eller är långsam med att skära upp frukten eller om fruktsalladen inte ska serveras direkt så kan t.ex. bananer och äpplen få en brun missfärgning. Det är inget farligt men ser lite tråkigt ut och kan motverkas genom att droppa över pressad citronsaft och röra runt.

Hållbarhet och förvaring

Förvara överbliven fruktsallad i kylskåp, ät helst upp inom 1-2 dygn.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest