Fruktsallad
Fruktsallad är väldigt enkelt och man behöver egentligen inget recept för att göra det. Ta de frukter du vill, skär i bitar och blanda. Extra gott blir det när man blandar lite söta och lite syrliga frukter och några mjuka och några lite hårdare i konsistensen så det blir en bra balans. Servera sedan med t.ex. vispad grädde, keso, glass eller vaniljkesella.
Tid: 15 minuter
2 portioner
Ingredienser:
- 1 st apelsin
- 1 st banan
- 1 st äpple
- ev. ca 0,5 tsk pressad citron
Ev: Serveringsförslag:
- ev. 1-2 dl vispgrädde
- ev. 2 portioner vaniljkesella
- ev. 2 portioner vaniljglass
- ev. 2 portioner glass lchf - grundrecept
Laktosfritt - Välj laktosfria tillbehör till serveringen.
Glutenfritt
Vegetariskt
Gör så här:
Näringsvärden
Näringsvärde per portion (240 g): 161 kalorier, 35 g kolhydrater, 1 g fett, 2 g protein, 5 g fibrer
Tips & tricks
Om du gör många portioner eller är långsam med att skära upp frukten eller om fruktsalladen inte ska serveras direkt så kan t.ex. bananer och äpplen få en brun missfärgning. Det är inget farligt men ser lite tråkigt ut och kan motverkas genom att droppa över pressad citronsaft och röra runt.
Hållbarhet och förvaring
Förvara överbliven fruktsallad i kylskåp, ät helst upp inom 1-2 dygn.