Recepten.se – Recept> GI> Guacamole

Guacamole

Guacamole är en len grön röra med lite sting. Huvudingrediensen är avokado som är både gott och nyttigt.

Det här är ett enkelt recept, det är bara att mixa ihop ingredienserna.

Guacamole passar bra som dipp till nachos och tillbehör till tacos.

guacamole
Guacamole går snabbt att göra i en mixer.
Skriv ut   Mejla
Tid: 10 minuter
Mängd: 4 portioner

Ingredienser:

Glutenfritt
Vegetariskt

Utrustning:

Gör guacamole så här:

  1. Dela avokado genom att skära runt om. Ta sedan bort kärnan, jag brukar använda en sked.

    Gröp ur fruktköttet och lägg i en matberedare eller mixerskål.

    delad avokado
    Delad avokado.
    avokado i mixerskål
    Avokado i mixerskål.
  2. Tillsätt crème fraiche, limesaft, salt, chilipulver och eventuellt vitlökspulver.

    Mixa allt till en slät smet. Smaka av.

    Lägg upp i en serveringsskål.

    alla ingredienser till guacamole i mixerskålen
    Alla ingredienser till guacamole i mixerskålen.
    guacamole mixad och klar
    Guacamole mixad och klar.
    guacamole i serveringsskål
    Guacamole i serveringsskål.

Information och tips

Serveringstips

Servera till kött, fisk eller fågel. Det är också gott som tillbehör till grillat eller tacos.

GI Tips

Guacamole har lågt GI.

Variationstips

Tillsätt hackad röd lök och/eller hackade tomater (mixa inte).

Hållbarhet och förvaring

Förvara i kylskåp, hållbarhet ca 5 dagar. Färgen kan bli brunaktig på ytan, det beror på kontakten med syre (precis som äpple och andra frukter blir mörka), det är alltså inget farligt.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Skrivet av Andeas
Guacamole ska absolut inte göras på creme fraiche.
Skrivet av Mange
Bästa guacamolen vi ätit!
Skrivet av Maria Modin
Tack för ett bra och lättsamt recept! Använde 2dl creme fraiche för ett mer barnvänlig variant till taco.
Svar till Karin Bohlin Skrivet av Susanne
Tack för din synpunkt! Jag ska kanske prova att göra en guacamole så som du beskriver vid tillfälle. Fördelen med min guacamole är ju att den blir väldigt god med ingredienser som man har hemma och det går åt mindre mängd avokado. Med tanke på att man kan köpa guacamole i affären som innehåller ganska få procent avokado så känner jag ändå att jag kan kalla detta för guacamole med gott samvete. 😉
Skrivet av Karin Bohlin
Crème frâiche eller yoghurt är det aldrig i en riktig guacamole. Däremot koriander. Din variant är säkert god, men kalla den hellre avokadoröra.
Svar till Giggi Skrivet av Susanne
Kul att du tyckte om receptet! :)
Skrivet av Giggi
Den bästa guacamole recepten.
Skrivet av Anton
Tack för tips! =)
Svar till Johan Hallén Skrivet av Susanne
Trevligt att du tycker om mina recept! Tack för att du skrev!
Skrivet av Johan Hallén
Enkelt och mkt gott!
Gillar dina recept!
Mvh Johan
Svar till Cajsa Skrivet av Susanne
Storleken på avokado? Du kan ju annars göra dubbel sats.
Skrivet av Cajsa
Hej min blev väldigt liten i satsen och undrar Vrf
Svar till Margit Skrivet av Susanne
Kul att du tyckte om den!
Skrivet av Margit
Jätte god guacamole !!
Svar till Mikael Skrivet av Susanne
Roligt att höra! Varsågod! :)
Skrivet av Mikael
Den blev kanongod! Busenkelt och mycket godare än köpt. Tack för receptet.
Skrivet av Mikael
Ska testa denna idag till tacos.
Svar till kattis Skrivet av José
Då hade du väl kryddat för dåligt...
Skrivet av Anita
Super god guacamole, och lätta att göra. Mums
Svar till Niclas Skrivet av Susanne
Tack för bra tips!
Skrivet av Niclas
Ett tips (som jag lärde mig av en Mexikanare) för att förbättra hållbarheten, är att lägga avocado kärnorna i Guacamolen. Då får den inte den fula missfärgningen så fort.
Skrivet av Emsan
Otroligt gott till tacos! Rekommenderar starkt! :D
Skrivet av Felicia
Riktigt god, den här gör vi varje gång vi äter tacos!
Skrivet av Tinefis
Blir faktist godare utan yoghurt eller creme fraiche. Smakar mer avokado då. Och så 2 vitlöksklyftor, och en finhackad tomat i det hela och lite finhackad lök. Salt och svartpeppar. Blir underbart gott och passar till allt! Väldigt gott till tacos eller liknande. =o)
Skrivet av Dan
Mycket gott. Passade perfekt att ha som dip till natchos. Lär vi göra fler gånger.
  1   2   nästa sida
Recept och foto: Susanne Jarl