Kurt
Pannacotta med mangomousse

Ingredienser:
Pannacotta:
- 2 st gelatinblad
- 1 st vaniljstång
- eller 1 tsk vaniljsocker
- 5 dl vispgrädde
- 0,5 dl strösocker
Mangomousse:
- 250 g fryst mango
- 0,75 dl florsocker
- 2 st gelatinblad
Utrustning:
- 6 st portionsglas
-
Lägg gelatinbladen i blöt i en djup tallrik med vatten.
- 2 st gelatinblad
Gelatinbladen i blöt. -
Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna med en sked. Lägg fröna och vaniljstången i en kastrull. (Om du använder vaniljsocker istället så lägger du bara det i kastrullen.)
- 1 st vaniljstång
- eller 1 tsk vaniljsocker
Skär ett snitt i vaniljstången. Skrapa ur vaniljfröna. Vaniljstången och vaniljfröna i en kastrull. - 1 st vaniljstång
-
Häll på vispgrädde och strösockret. Låt koka upp. Rör om och låt puttra 2-5 minuter (för att få ut mer smak ur vaniljstången).
- 5 dl vispgrädde
- 0,5 dl strösocker
Häll på vispgrädde och strösocker. -
Fiska upp vaniljstången (och släng den).
Uppfiskad vaniljstång (slängs). -
Ta av kastrullen från plattan, viktigt! (Det får inte koka när du lägger i gelatinbladen för då skär det sig.) Krama ur gelatinbladen. Lägg i gelatinbladen i den varma gräddblandningen och vispa ner så att de löser sig.
Krama ur gelatinbladen. Vispa ner gelatinbladen. -
Häll upp i portionsglas och ställ in i kylen minst 2 timmar så att det stelnar.
Häll upp i portionsglas. -
Låt mangon tina. Lägg i en mixerskål. Tillsätt florsocker. Mixa till en jämn puré.
- 250 g fryst mango
- 0,75 dl florsocker
Tinad mango. Tillsätt florsocker. Mangopuré. -
Låt gelatinbladen ligga i blöt i en djup tallrik minst 5 minuter. Krama ur gelatinbladen och smält i en kastrull tillsammans med ca 1-2 msk av mangopurén. Rör om till en jämn blandning.
- 2 st gelatinblad
Gelatinblad i blöt. Urkramade gelatinblad och lite av mangopurén. Mangopuré blandad med smält gelatin. -
Blanda med resten av mangopurén. Fördela ovanpå pannacottan. Låt stelna i kylskåp minst 2 timmar. Klart att servera!
Mangomoussen. Fördela ovanpå pannacottan.
Pannacotta:
Mangomousse:
Näringsvärden
Hållbarhet och förvaring
Kurt

webmaster
Tänkte e v lägga ett bär på brownien, vad skulle du rekommendera för något?

webmaster

webmaster
Hur jag gör mangomoussen om jag ska använda gelesocker? Ska jag koka mangon med sockret?

webmaster

webmaster
Jag vill göra detta recept. Blir den lika god om jag fryser den? Vad gäller isåfall vid frysning? Går det?