Recepten.se – Recept> Efterrätter> Pannacotta med mangomousse

Pannacotta med mangomousse

Mycket god krämig pannacotta smaksatt med vanilj toppad med en söt fräsch mangomousse. Gott och enkelt recept på efterrätt.
pannacotta med mangomousse
Vaniljpannacotta toppad med mangomousse. Enkelt recept på en god dessert.
Skriv ut   Mejla
Tid: 20 minuters jobb + 4 timmar för att stelna
Mängd: 6 portioner

Ingredienser:

Pannacotta:

Mangomousse:

Glutenfritt

Utrustning:

Gör så här:

    Pannacotta:

  1. Lägg gelatinbladen i blöt i en djup tallrik med vatten.

    instruktion steg 1 pannacotta med mangomousse
    Gelatinbladen i blöt.
  2. Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna med en sked. Lägg fröna och vaniljstången i en kastrull. (Om du använder vaniljsocker istället så lägger du bara det i kastrullen.)

    instruktion steg 2.1 pannacotta med mangomousse
    Skär ett snitt i vaniljstången.
    instruktion steg 2.2 pannacotta med mangomousse
    Skrapa ur vaniljfröna.
    instruktion steg 2.3 pannacotta med mangomousse
    Vaniljstången och vaniljfröna i en kastrull.
  3. Häll på vispgrädde och strösockret. Låt koka upp. Rör om och låt puttra 2-5 minuter (för att få ut mer smak ur vaniljstången).

    instruktion steg 3 pannacotta med mangomousse
    Häll på vispgrädde och strösocker.
  4. Fiska upp vaniljstången (och släng den).

    instruktion steg 4 pannacotta med mangomousse
    Uppfiskad vaniljstång (slängs).
  5. Ta av kastrullen från plattan, viktigt! (Det får inte koka när du lägger i gelatinbladen för då skär det sig.) Krama ur gelatinbladen. Lägg i gelatinbladen i den varma gräddblandningen och vispa ner så att de löser sig.

    instruktion steg 5.1 pannacotta med mangomousse
    Krama ur gelatinbladen.
    instruktion steg 5.2 pannacotta med mangomousse
    Vispa ner gelatinbladen.
  6. Häll upp i portionsglas och ställ in i kylen minst 2 timmar så att det stelnar.

    instruktion steg 6 pannacotta med mangomousse
    Häll upp i portionsglas.
  7. Mangomousse:

  8. Låt mangon tina. Lägg i en mixerskål. Tillsätt florsocker. Mixa till en jämn puré.

    instruktion steg 7.1 pannacotta med mangomousse
    Tinad mango.
    instruktion steg 7.2 pannacotta med mangomousse
    Tillsätt florsocker.
    instruktion steg 7.3 pannacotta med mangomousse
    Mangopuré.
  9. Låt gelatinbladen ligga i blöt i en djup tallrik minst 5 minuter. Krama ur gelatinbladen och smält i en kastrull tillsammans med ca 1-2 msk av mangopurén. Rör om till en jämn blandning.

    instruktion steg 8.1 pannacotta med mangomousse
    Gelatinblad i blöt.
    instruktion steg 8.2 pannacotta med mangomousse
    Urkramade gelatinblad och lite av mangopurén.
    instruktion steg 8.3 pannacotta med mangomousse
    Mangopuré blandad med smält gelatin.
  10. Blanda med resten av mangopurén. Fördela ovanpå pannacottan. Låt stelna i kylskåp minst 2 timmar. Klart att servera!

    instruktion steg 9.1 pannacotta med mangomousse
    Mangomoussen.
    instruktion steg 9.2 pannacotta med mangomousse
    Fördela ovanpå pannacottan.

Information och tips

Näringsvärden

Näringsvärde per portion (141 g): 405 kcal, 23 g kolhydrater, 33 g fett, 3 g protein, 1 g fibrer

Hållbarhet och förvaring

Förvara pannacottan i kylskåp. Håller sig minst 5 dygn. Täck gärna med plastfolie.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Skrivet av Kurt
Läste min kommentar från 2020, minskar gelantinet idag!

Kurt
Skrivet av Kurt
Har gjort detta flera gånger, idag tyckte jag att moussen blev seg. Kan man minska till ett blad gelatin?
Skrivet av Åsa
Kan man använda färsk mango
Svar till Johan Skrivet av Susanne
Svårt att svara på, vet inte heller om det går att spritsa denna. Jag skulle nog hellre satsa på någon typ av frosting om du vill vara säker på att det blir bra.
Skrivet av Johan
Jag tänkte göra en brownie och spritsa mangomousse ovanpå. Kan jag göra det kvällen innan jag ska ta med den till jobbet? Är orolig att brownien blir sunkig men samtidigt ska jag jag inte servera förrän dagen därpå på eftermiddagen och måste jobba under dagen.

Tänkte e v lägga ett bär på brownien, vad skulle du rekommendera för något?
Svar till Jörgen Skrivet av Susanne
Pannacottan ska stelna först. Sedan lägger du på mangomoussen.
Skrivet av Jörgen
När ska man fördela moussen på pannacottan?? ska den stelna i kylen först eller fördelar man den så fort den är färdig.
Svar till Bobby Skrivet av Susanne
Ja om du ersätter gelatin med gelésocker bör du nog koka den mixade mangon för att gelésockret ska "fungera", läs annars på förpackningen eller kolla andra recept. Du kan då utesluta florsockret eftersom gelésockret innehåller socker.
Skrivet av Bobby
Hej!!
Hur jag gör mangomoussen om jag ska använda gelesocker? Ska jag koka mangon med sockret?
Svar till Lejla Skrivet av Susanne
Jag skulle nog ta 1 dl gelésocker till pannacottan och då utesluta strösockret. Till mangon skulle jag ta 1 dl gelésocker och utesluta florsockret. Det kan även hända att det fungerar att frysa pannacottan om du har gelésocker istället för gelatin. Skriv gärna och berätta hur det blev om du provar, det vore intressant att veta!
Skrivet av Lejla
Jag vill även använda gelesocker i mangomousen istället för gelatin. Hur mycket ska jag ta då?
Svar till Lejla Skrivet av Susanne
Hej Leila, tyvärr tror jag inte det går att frysa in pannacotta då rätter med gelatin inte tål att frysas. Det blir slemmigt och vattnigt vid upptining.
Skrivet av Lejla
Hej
Jag vill göra detta recept. Blir den lika god om jag fryser den? Vad gäller isåfall vid frysning? Går det?
  1
Recept och foto: Susanne Jarl