Grova rågkakor
Goda och nyttiga grova rågkakor. Mycket enkla att baka om du använder köksmaskin.
Tid: 2,5 timmar varav 45 min jobb
4 st
Ingredienser:
Vegetariskt
Utrustning:
Ugn:
Lär dig mer om ugnsinställningar Så gör du med en varmluftsugn
225 °C i mitten av ugnen i ca 12-15 minuter med över- och undervärme200 °C i mitten av ugnen i ca 15 minuter med varmluftsfunktion
Gör så här:
Näringsvärden
Näringsvärde per rågkaka (334 g): 781 kalorier, 126 g kolhydrater, 18 g fett, 22 g protein
Serveringstips
Servera gärna med smör, ost och paprika eller leverpastej och gurka.
GI Tips
Använd dinkelmjöl istället för vanligt vetemjöl för att få så lågt GI som möjligt.
Hållbarhet och förvaring
Rågkakorna håller sig i plastpåsar i rumstemperatur minst 5 dygn. Frys gärna in brödet, det håller sig då minst 6 månader.
️ Skrivet av Kim
2023-03-11 11:45
Kan man byta ut brödsirap till vanlig sirap eller strösocker alternativ farinsocker?
️ Skrivet av Linnea
2022-10-21 13:03
Nä, de här blev inte alls bra. Platta och kompakta, näst intill oätbara. De fick åka i soporna.
️ Skrivet av Samuel Milton
2021-01-29 20:39
Tack för receptet 😀
Jag bytte ut filen mot 4 dl laktosfri mjölk och 1 dl laktosfri grädde.
Tillsatte, kummin, anis och fänkål..
Såååå gott..
️ Skrivet av Jessica
2019-02-25 09:44
Bakade dom här i går det var en härlig deg att jobba med!!Rågkakorna blev mycket goda med mycket rågsmak kommer att baka dom här igen!!
️ Skrivet av Stefan
2017-06-08 20:23
Hej Susanne.
Varför brödsirap istället för vanlig ljus eller mörk sirap?
Recept och foto: Susanne Jarl