| Efterrätter
| Kladdkakor
|
Frasig kladdkaka
Skillnaden på den här frasiga kladdkakan jämfört med en vanlig kladdig kladdkaka är att den här kladdkakan får som ett frasigt skal och blir kladdig inuti. Skillnaden är framför allt att här vispar man ägg och socker ordentligt för sig innan man tillsätter övriga ingredienser.
Tid: 15 minuters jobb + 20 minuter i ugnen + 1-2 timmar att stelna
12 bitar
Ingredienser:
- 150 g smör
- 3 st ägg
- 2,5 dl strösocker
- 1 msk vaniljsocker
- 4,5 msk kakao
- 0,75 tsk salt
- 3 dl vetemjöl
Laktosfritt - Smör innehåller ytterst små mängder laktos som de flesta laktosintoleranta tål, annars finns laktosfritt smör eller margarin.
Vegetariskt
Utrustning:
- 1 st form med löstagbar kant / springform ca 24 cm i diameter
- elvisp med vispar
Ugn:
- 175 °C i mitten av ugnen i ca 20 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
Näringsvärden
Näringsvärde per portion (63 g): 246 kalorier, 30 g kolhydrater, 12 g fett, 4 g protein, 1 g fibrer
Hållbarhet och förvaring
Kladdkakan håller sig minst 2 veckor i kylskåp och minst 6 månader i frysen.