Hem> Grönsaker> Salladslök

Salladslök

salladslök
Salladslök är tunna och smala och brukar säljas i knippen. På bilden är en knippe.

Salladslök är en mild lök som används rå i sallader. Salladslök används även i soppor och också i fiskrätter.

Svensk salladslök finns främst sommartid. Övriga årstider importeras salladslök.

Innehållsinformation

Tillsatsfritt:  Ja

Laktosfritt:  Ja

Glutenfritt:  Ja

Vegetariskt:  Ja

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av salladslök.

Energi: 32 kcal
Kolhydrater: 6 g
Protein: 1 g
Fett: 0 g
Fibrer: 1 g

Tips och info

Engelskt namn:

Spring onion (GB), Green onion (USA), Scallion

Finns i affären:

Salladslök finns i grönsaksdisken och brukar säljas i knippen.

Hållbarhet och förvaring:

Förvaras i kylskåp ca 1 vecka.

Ersätt med:

Salladslök kan bytas ut mot annan lite mildare lök t.ex. schalottenlök, silverlök, purjolök, röd lök.

Kommentarer

Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer