Underbar crème brûlée som är som en len och fin vaniljkräm med knäcktäcke. Ett klassiskt recept som serveras på många restauranger som faktiskt är enkelt att göra själv.
Vaniljkrämen görs med äggulor, vaniljstång, mjölk, grädde och socker. Den knäckiga ytan får man genom att strö över råsocker eller strösocker och bränna av den med en gasbrännare eller använda ugnen. Fördelen med gasbrännare är att det är enklare att snabbt få perfekt resultat.
Tid: ca 30 minuters jobb + 1 h i ugnen och minst 3 timmar för att stelna
Näringsvärde per portion, beräknat på 6 portioner (127 g): 421 kalorier, 28 g kolhydrater, 33 g fett, 5 g protein, 0 g fibrer
Planeringstips
Tips för äggvitorna som blir över: gör en budapestrulle.
Hållbarhet och förvaring
Förvara i kylskåp. Håller sig minst 5 dygn. Gör helst knäcktäcket strax innan servering.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Lena Sundgren
Hej,
Tänker göra creme brulee att bjuda på som dessert.
Tycker att ditt recept verkar jättebra. Ser att det är fyra skålar i receptet. Vi blir sex personer och nu undrar jag om det räcker till alla enligt receptet?
️ Skrivet av Eva
Underbar cre`me brulée.
Eva.
webmaster
Svar till
Lasse
️ Skrivet av Susanne
Jag har valt definitionen vegetariskt = inga döda djur på recepten.se eftersom de flesta vegetarianer äter ägg och mejeri. Det du refererar till benämner jag veganskt. Och jo jag vet att det råder delade meningar och att det tyvärr provocerar somliga vilket jag beklagar, men så har jag valt att göra för att det ska bli enkelt och tydligt. God Jul!
️ Skrivet av Lasse
Hey hey hey så här i juletider!
Varken ägg, mjölk, eller grädde är vegetariskt,
Go hjul
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl