Värm upp en stekpanna med en klick smör på medelhög värme. Börja steka köttet när det slutat bubbla. Stek några minuter och vänd runt och stek några minuter till så det får lite färg.
Hacka löken och skär champinjonerna i skivor. Lägg i stekpannan och låt steka några minuter tillsammans med köttet tills löken är blank och fin och champinjonerna krympt ihop.
Servera med råris, fullkornsris, bulgur eller quinoa.
LCHF Tips
Servera utan ris med t.ex. kokta grönsaker som blomkål och broccoli.
Hållbarhet och förvaring
Håller sig minst 5 dagar i kylskåp. Går också att frysa.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Jörgen
Jag tyckte att det smakade inte som Stroganoff utan mer som strimlad biff med brunsås. Ska det inte ha en rejäl smak av tomat och paprika? Jämför med ditt recept på korv Stroganoff t.ex...
webmaster
Svar till
maria
️ Skrivet av Susanne
Kul att du tyckte om receptet! :)
️ Skrivet av maria
Otroligt gött och matigt. Topp recept..
webmaster
Svar till
Magnus
️ Skrivet av Susanne
Ja, det går alldeles utmärkt med lövbiff. Jag ska förtydliga det i receptet. (Lövbiff är innanlår.)
️ Skrivet av Magnus
Funkar det med strimlad lövbiff?
Svar till
maräng
️ Skrivet av oskar
Det ska va grädde i biffstroganoff, har haft i min släkt i generationer.
webmaster
Svar till
Deliquate
️ Skrivet av Susanne
Tack för tipset!
️ Skrivet av Deliquate
Riktigt gott om man tillsätter 1 dl gott rött vin också!
webmaster
Svar till
maräng
️ Skrivet av Susanne
Tack för din synpunkt. Man kan göra recept på olika sätt. Det blir gott både med crème fraiche och grädde tycker jag. Men självklart ska du göra din biff stroganoff med crème fraiche istället!
️ Skrivet av maräng
Biff Stroganoff på grädde?! Gör om, gör rätt!
Det ska vara Creme fraiche eller smetana för syrligheten.
Receptet ovan är snarare gräddkokt kött med kryddor. Kan vara väldigt gott men är INTE Stroganoff!
webmaster
Svar till
Maria
️ Skrivet av Susanne
Tack för bra tips! Kul att du tycker om mina recept! :)
️ Skrivet av Maria
Jag brukar alltid steka lite rökt fläsk då jag lagar rätter med crème fraiche eller gräddfil. Inte mer än 2-3 matsked - men det gör en smakskillnad... :)
Tack för alla härliga recept!
Maria
webmaster
Svar till
Jenny
️ Skrivet av Susanne
Tack så mycket! Roligt att höra!
️ Skrivet av Jenny
Jag är så glad över att äntligen ha hittat en sida med stor variation och allt inte innehåller massa ägg, kyckling eller soja (eller allt annat som min sambo är allergisk mot, haha)! Jättebra matblogg!
webmaster
Svar till
jim
️ Skrivet av Susanne
Trevligt att höra! :)
️ Skrivet av jim
Vilket bra recept. Jag tog fram ett pkt ytterlår från frysen i tron att det var innanlår. Köttet fick puttra lite längre för att bli mört, men det blev jättegott.
Svar till
Monira
️ Skrivet av Adi
Smetana je nåt liknande gräddfil, men sedan ett tag tillbaka tillverkas smetana även i Sverige. Kolla på ICA efter Arla smetana.
Svar till
Monira
️ Skrivet av Monira
oj jag såg fel namn, men nu såg jag ju att rysk fru redan hade svarat på frågan hahaha
Svar till
rysk fru
️ Skrivet av Monira
Rysk fru: Vad är smetana för något?
️ Skrivet av Jonas i USA
Hejsan!
Detta ser perfekt ut, precis sa som du beskriver det!
Tack for en jattbra matsida, jag kollar ofta da jag blir sugen pa nagon god Svensk mat.
Mbh / Jonas
️ Skrivet av rysk fru
smetana ær græddfil, om någon skulle undra.
️ Skrivet av kurre
Hej.
Detta recept är långt ifrån ett riktigt Biff Stroganoff recept. Till rätten hör alltid: rödbeta saltgurka lök smetana senap (svamp) för ryssarna är detta mycket viktigt. Svampen bör dock vara "honungsskivling" inte champinjon som så ofta nämns, men det duger med svamp som svamp. Köttet bör vara innerstek eller ytterfilé, tom innerfile´kan man kosta sig på ibland :)
Dessa ingredienser har jag tagit ur min mormors mors kokboksanteckningar. Hon kom från st. Petersburg
webmaster
Svar till
Gunvor
️ Skrivet av Susanne
Det låter gott! Tack för tipset!
Svar till
Susanne
️ Skrivet av Gunvor
Gillar man absolut inte svamp är det lite svårt. Jag stekte morötter med löken och det funkade fint också =o)
webmaster
Svar till
Gunvor
️ Skrivet av Susanne
Nej det blir det inte, men det blir godare med svamp.