| Efterrätter
|
Knäckig bananpaj
Underbar knäckig bananpaj som smakar som friterad banan. Den går supersnabbt att göra. Med lite extra salt i smeten får man en riktigt god kolasmak!
Tid: 30 minuter
5 portioner
Ingredienser:
- 100 g smör
- 1 dl strösocker
- 1,5 dl vetemjöl
- 0,5 dl ljus sirap
- 2 krm salt
- 3-4 st (ca 650 g) bananer
Servering:
- ev. vaniljglass
- ev. 2,5 dl vispgrädde
Laktosfritt - Smör är nästintill laktosfritt annars finns mjölkfritt margarin. Servera med laktosfria tillbehör.
Vegetariskt
Ugn:
- 200 °C i mitten av ugnen i ca 15-25 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
Näringsvärden
Näringsvärde per portion (200 g): 453 kalorier, 70 g kolhydrater, 18 g fett, 3 g protein, 3 g fibrer
Hållbarhet och förvaring
Överbliven bananpaj kan förvaras i kylen och håller sig minst en vecka.
️ Skrivet av
Jag gjorde glutenfri genom att bara byta ut vetemjölet till mandelmjöl, jag tar kokossocker (mycket godare och hälsosammare) eller Ica Sötströ istället för vitt socker. Sirapen kan skippas eller bytas mot t ex Nick's fibersirap. Gott!!
️ Skrivet av
Går det att byta ut vetemjölet för att få den glutenfri? 🙏🏻
️ Skrivet av
Hysteriskt god och enkel och snabb att göra!
️ Skrivet av
Jättegott att tillsätta lite kanel på bananerna.q
️ Skrivet av
Det här är såååå gott! Idag på nyårsafton lyxar vi till med vaniljglass och lönnsirap till denna smaskiga paj som alla älskar.