Knäckig bananpaj

Ingredienser:
- 100 g smör
- 1 dl strösocker
- 1,5 dl vetemjöl
- 0,5 dl ljus sirap
- 2 krm salt
- 3-4 st (ca 650 g) bananer
Servering:
- ev. vaniljglass
- ev. 2,5 dl vispgrädde
Ugn:
- 200 °C i mitten av ugnen i ca 15-25 minuter med över- och undervärme
-
Mät upp smöret i en bunke och låt stå framme i rumstemperatur så det blir mjukt.
(Skär det gärna i mindre bitar så går det snabbt eller kör några sekunder i mikro.)
- 100 g smör
Smör i bunke. -
Tillsätt strösocker, vetemjöl, sirap och salt. Rör ihop till en jämn smet. Använd gärna elvisp med vispar.
- 1 dl strösocker
- 1,5 dl vetemjöl
- 0,5 dl ljus sirap
- 2 krm salt
Socker, mjöl, sirap, salt tillsatt. Blandat till en smet. -
Skala bananerna och skiva dem. Lägg skivorna i en mindre ugnsform ca 15x20 cm (om du gör en sats).
(Formens storlek är inte jättenoga men tänk på att gräddningstiden varierar med storlek på form. Gör du dubbel sats rekommenderar jag en form på ca 20x30 cm.)
- 3-4 st (ca 650 g) bananer
Skivad banan. -
Bred smeten över bananskivorna.
Smeten utbredd på bananskivorna. -
Grädda mitt i ugnen i 200°C ca 20 minuter. Den är klar när den fått gyllene färg.
(Tiden i ugnen kan variera ungefär mellan 15-25 minuter.)
Färdiggräddad knäckig bananpaj. -
Servera ljummen eller varm med vaniljglass eller vispad grädde.
- ev. vaniljglass
- ev. 2,5 dl vispgrädde
Bananpajen serverad.