Kall paprikasås
Superenkelt recept på en fantastiskt god kall paprikasås med ajvar relish som tar mindre än 5 minuter att göra. Paprikasåsen passar till det mesta. God till kött, gärna grillat, pastasallad, kyckling m.m.
Mycket god kall paprikasås serverad, dekorerad med en persiljekvist.
Tid: 5 minuter
Mängd: 2 portioner
Ingredienser:
Glutenfritt
Vegetariskt
Mät upp crème fraiche (eller något av alternativen), ajvar relish och salt i en skål.
Rör om till en jämn blandning. Smaka av och tillsätt ev. mera salt eller mera ajvar relish efter behag.
Låt stå i kylskåp fram till servering.
Crème fraiche, ajvar relish och salt.
Paprikasåsen blandad och klar.
Näringsvärden
Näringsvärde per portion (141 g): 353 kcal, 7 g kolhydrater, 36 g fett, 3 g protein, 1 g fibrer
Serveringstips
Servera till stekt eller grillat kött eller kyckling. Mycket god till pastasallad.
Hållbarhet och förvaring
Håller sig ca 5 dagar i kylskåp. Täck med plastfolie eller förvara i burk med lock.
webmaster
️ Skrivet av Susanne
2009-08-21 12:56
Svar till Emma: Klicka på "ajvar relish" i ingredienslistan för mer info om vad det är och bild.
️ Skrivet av Emma
2009-01-21 20:00
vad är ajvar relish för något?
️ Skrivet av Nathie, Sandra, Miranda
2007-08-29 20:38
Skitgod om man har i mycket vitlök och paprikakrydda.. och en litn del vitpeppar. :)
️ Skrivet av Jenny
2007-07-22 18:20
Mycket god!