Den här mimosasalladen är enkel att göra och god att äta till bland annat skinka, köttbullar eller revbenspjäll. Passar bra att servera på julbordet men även gott att äta som sås till exempelvis kokt potatis och skinka.
Servera gärna mimosasallad på julbordet. Det är gott till köttbullar, julskinka och revbensspjäll.
Näringsvärde per portion, beräknat på 4 portioner (148 g): 205 kcal, 20 g kolhydrater, 13 g fett, 2 g protein
Serveringstips
Mimosasallad är gott till bland annat köttbullar och skinka. Passar perfekt till julbordet eller annan buffé.
Hållbarhet och förvaring
Håller sig minst 5 dygn i kylskåp men är bäst första 1-2 dygnen.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Madelaine
Hej
Kan man göra denna på cremefraiche istället för gräddfil??
️ Skrivet av Monica
Har gjort precissom denna i många år, men har aldrig gjort med gräddfil utan har gjort den med vispad grädde. Den blir mildare, så testa. 😊
️ Skrivet av Peo
Gjort precis det här receptet flera år men dubbel sats å färsk potatis med kasler gööör gott :)
webmaster
Svar till
Peter A
️ Skrivet av Susanne
Ja den håller sig några dagar i kylskåpet. Men det kan separera så man får röra om i den.
️ Skrivet av Peter A
Jag undrar om salladen håller sig flera dagar?
️ Skrivet av inger Breil
Mimosasallad förekom i mun ungdom (60-talet) och nu fick jag för mig att göra en sådan sallad till skinkan. Men inte i en enda kokbok finns receptet. Tydligen är det inte nån modern mat längre. Till och med recept blir omoderna.
webmaster
️ Skrivet av Susanne
Svar till Sanna: Nej, men det är gott att äta skinka till mimosasallad.
️ Skrivet av Sanna :D
Ska det inte vara skinka i också?
️ Skrivet av jullan
man kan blanda med jordgubbar och ev päron och äpplen vindruvor jordgubbarna gör att färgen blir lite rosa detta e gott å ha till grillat tex kyckling .karre eller lax
️ Skrivet av Mika
Mycket enkel och smidig mimosasallad. Rekommenderas starkt.