Limefisk

Gott och enkelt recept på stekt fisk och grönsaker kryddat med lime och peppar.
fisk
Tid: 15 minuter
4 portioner

Ingredienser:

Kall limesås:

Laktosfritt - Ta laktosfri yoghurt.
Glutenfritt
Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Gör så här:

Hetta upp en stekpanna med smör eller olja.

Lägg fiskfiléerna i stekpannan och krydda några varv på kryddkvarnen med lime pepper. Stek ca 5 minuter och vänd sedan på fiskfiléerna och krydda på andra sidan.

Häll på wokgrönsakerna och låt allt stekas tills wokgrönsakerna är varma och fisken genomstekt. Krydda gärna lite lime pepper även över grönsakerna eller salta bara lite grann.

Gör under tiden den kalla såsen. Blanda turkisk yoghurt och krydda i en skål. Låt gärna stå i kylen en stund innan servering så blir den godare.

Servera fisk, wokgrönsaker och den kalla limesåsen tillsammans. Man kan även koka nudlar, quinoa eller ris och servera till om man inte följer LCHF eller GI.

Matlåda

Denna rätt är lämplig för matlådor.

GI Tips

Servera utan nudlar, quinoa eller ris så blir det väldigt lågt GI.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest