Chokladcheesecake med kolasås
Baka denna fantastiska cheesecake med choklad och kolasås när du vill imponera på gästerna med en supersmarrig glasstårta som innehåller chokladbitar och dulce de leche (kolakräm).
Tid: 1 timme + minst 6 timmar i frysen
12 bitar
Ingredienser:
Cheesecake:
- 150 g choklad (ljus och/eller mörk choklad)
- 5 st (75 g) digestivekex
- 3 st ägg
- 1 dl strösocker
- 1 msk vaniljsocker
- 300 g färskost
- 4 dl vispgrädde
Kolasås:
- 1 burk (ca 300 g) karamelliserad mjölk
- 1 dl vispgrädde
Topping:
- 5 st (75 g) digestivekex
- ca 50 g choklad (valfri sort)
Glutenfritt - Välj glutenfria digestivekex eller andra kakor.
Vegetariskt
Utrustning:
- 1 st form med löstagbar kant / springform ca 26 cm i diameter
Gör så här:
Näringsvärden
Näringsvärde per bit (143 g): 496 kalorier, 40 g kolhydrater, 34 g fett, 7 g protein
Planeringstips
Går att förbereda långt i förväg och förvara i frysen.
Hållbarhet och förvaring
Förvara tårtan i frysen där den håller sig minst 3 månader.