Stek fläsket några minuter på varje sida tills det fått lite färg och är genomstekt. Lägg över på ett fat. Under tiden du steker fläsket kan du göra såsen.
Gör en redning genom att blanda vetemjöl med knappt dubbelt så mycket vatten d.v.s. knappt 4 msk vatten till 2 msk vetemjöl. Använd en sked och rör tills alla mjölklumpar är borta.
Servera med t.ex kokt broccoli eller blomkål istället för potatis och gör eventuellt såsen tunnare med mindre vetemjöl, dock är mängden vetemjöl väldigt liten ändå per portion. Tänk också på att rimmat fläsk innehåller en mindre mängd socker och/eller druvsocker.
Tips för att undvika tillsatser
Rimmat fläsk innehåller oftast en hel del tillsatser, mer eller mindre nödvändiga. Läs på förpackningen.
Hållbarhet och förvaring
Förvara överbliven mat i kylskåp där den håller sig minst 5 dygn.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Janne
Tack Susanne!
Mycket gott:)
Och ett stort lass med kokta mjöliga panntofflor till.
Cheers, thanks a lot 👌
Mvh Janne
️ Skrivet av Anita Lekare
Hejsan jag bor i Mexico och man får inte tag på rimmat fläsk här. Vad kan jag använda i stället? Jag har försökt med bacon men det blir inte lika gott.
Tack för råd
️ Skrivet av Petra
Jättegod sås men jag håller med de tidigare kommentarena, ha i stekfettet från fläsket. Hade även i en grönsaksbuljong för o få lite lite extra piff på den :) väldigt enkel = perfekt!
️ Skrivet av Patrick
tycker som stefan, när man gör det hemma så ta dom underbara smakerna från stekpannan ner i såsen !
️ Skrivet av Stefan
löksåsen gör man i stekpannan efter man stektfläsket, annars får man inte den rätta smaken.