Sidfläsk

sidfläsk
Sidfläsk, fläsk med svål.

Sidfläsk är fett fläsk som har svålsidan kvar. Sidfläsk kan köpas färskt eller rimmat, i hel bit eller skivat.

Färskt sidfläsk har kortare hållbarhet än det rimmade.

Stekfläsk kan stekas i stekpanna eller i ugnen eller grillas. Används även i t.ex. fläskpannkaka.

Stekt fläsk äts ofta tillsammans med bruna bönor eller med löksås. Det kan även ätas kallt som smörgåspålägg.

Innehållsinformation

Tillsatsfritt:  kan innehålla tillsatser

Läs på förpackningen. Rimmat sidfläsk brukar innehålla tillsatser.

Laktosfritt:  Ja

Glutenfritt:  Ja

Vegetariskt:  Nej

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av sidfläsk.

Energi: 268 kcal
Kolhydrater: 0 g
Protein: 17 g
Fett: 22 g
Fibrer: 0 g

Tips och info

Engelskt namn:

Pork

Finns i affären:

I charkdisken.

Hållbarhet och förvaring:

Hållbarhet se förpackningen. Förvaras i kylskåp.

Ersätt med:

Stekfläsk kan bytas mot bogfläsk som är mindre fett.

Kommentarer

Vill du ha svar?
info
Svar till Magnus Skrivet av Susanne
Generellt kan du ju använda det som bacontärningar om du skär i mindre bitar. Några recept är: Stekt fläsk med löksås, fläskpannkaka, pizza, pasta med skinksås.
Skrivet av Magnus
Har du tips på något recept på vad man gör med färskt sidfläsk?

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest