
webmaster
En mycket god och lyxig rödvinssås med lagom syra och mycket fyllig smak.
Välj gärna ett enkelt rött vin när du gör såsen eftersom smaksättningen ingår i receptet.
Såsen är god att servera till t.ex. kyckling, fläskfilé, biff, entrecôte eller oxfilé samt någon form av ugnsstekt potatis.
Skala och finhacka löken.
Lägg smör, socker och den hackade löken i en kastrull. Låt fräsa några minuter tills löken är blank och fin.
Häll på rödvin. Tillsätt buljongtärning, vatten, vitpepparkorn, lagerblad, svartpeppar och salt.
Låt koka upp. Sänk värmen och låt småkoka tills ca en tredjedel av vätskan återstår. (Om du gör en sats av receptet ska det alltså vara ungefär 4 dl kvar.) Detta tar ca 20-30 minuter.
Häll såsen genom en sil till en annan kastrull för att få bort löken, lagerbladen och pepparkornen.
(Släng inte det du silat bort, se sista steget.)
Rör ut majsstärkelsen med lite vatten och vispa ner i såsen.
Låt koka upp. Smaka av med soja. Nu är rödvinssåsen klar!
Servera gärna rödvinssåsen med den bortsilade löken vid sidan av, det är riktigt gott! (Ta dock bort lagerblad och vitpepparkornen.)