Vitlökssås
Mycket god vitlökssås som är superenkel att göra. Passar till det mesta!
Vitlökssås
Tid: 5 minuter
Mängd: 2 portioner
Ingredienser:
Vegetariskt
-
Mät upp mjöl och grädde i en såskastrull.
Vispa ihop till en jämn smet utan mjölklumpar.
Mjöl och grädde.
Vispa ihop.
-
Vispa ner mjölken. Låt koka upp under omrörning.
Vispa ner mjölken.
-
Sänk värmen. Pressa i vitlöken.
Tillsätt salt, vitpeppar och basilika.
Låt småkoka 1-3 minuter.
Tillsätt vitlök.
Tillsätt kryddorna.
Färdig vitlökssås.
Näringsvärden
Näringsvärde per portion (134 g): 174 kcal, 10 g kolhydrater, 13 g fett, 4 g protein, 0 g fibrer
Matlåda
Serveringstips
Servera till kött och/eller grönsaker, pasta, ris. Passar till det mesta.
Hållbarhet och förvaring
Förvara överbliven sås i kylskåp. Håller sig minst 5 dygn. Går bra att värma i mikro.
️ Skrivet av Sven Erik
När skapades detta receptet?
️ Skrivet av Lina B
Tusen tack för detta fantastiska receptet! gott och snabbt att tillaga! Jag använde svartpeppar men det blev väldigt gott!