Kalvbuljongtärning

kalvbuljongtärning
Smaksätt såser och grytor med kalvbuljongtärningar.

Kalvbuljongtärning används som smaksättning i soppor, såser och grytor.

Innehållet i kalvbuljongtärning kan variera med tillverkare men kan se ut så här: salt, köttextrakt, buljongarom, tomat, maltodextrin, kalvbuljong, modifierad potatisstärkelse, syra, konserveringsmedel.

1 kalvbuljongtärning brukar vara lagom för att smaksätta 5 dl vätska om man gör en soppa. Gör man en gräddsås så kan en buljongtärning vara lagom till ca 3 dl sås. Tycker man det blir för mycket smak så kan man späda med vatten och tar man för lite kan man smula ner lite mer eller tillsätta mer salt om det är det som saknas.

Innehållsinformation

Tillsatsfritt:  Nej

Laktosfritt:  Ja

Glutenfritt:  Ja

Vegetariskt:  Nej

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av kalvbuljongtärning.

Energi: 6 kcal
Kolhydrater: 0.5 g (varav sockerarter: 0.5 g)
Protein: 0.5 g
Fett: 0.5 g (varav mättat fett: 0.3 g)
Fibrer: 0.5 g

Tips och info

Finns i affären:

Kalvbuljongtärningar brukar finnas i anslutning till kryddhyllan.

Hållbarhet och förvaring:

Förvara kalvbuljongtärning torrt ej över normal rumstemperatur. Hållbarhet se förpackningen.

Ersätt med:

Kalvfond.

Kommentarer

Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest