Kalvbuljongtärning
Recept med Kalvbuljongtärning
Näringsvärden
Kalvbuljongtärning används som smaksättning i soppor, såser och grytor.
Innehållet i kalvbuljongtärning kan variera med tillverkare men kan se ut så här: salt, köttextrakt, buljongarom, tomat, maltodextrin, kalvbuljong, modifierad potatisstärkelse, syra, konserveringsmedel.
1 kalvbuljongtärning brukar vara lagom för att smaksätta 5 dl vätska om man gör en soppa. Gör man en gräddsås så kan en buljongtärning vara lagom till ca 3 dl sås. Tycker man det blir för mycket smak så kan man späda med vatten och tar man för lite kan man smula ner lite mer eller tillsätta mer salt om det är det som saknas.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt: Nej
Laktosfritt: Ja
Glutenfritt: Ja
Vegetariskt: Nej
Näringsvärde
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av kalvbuljongtärning.
Energi: | 6 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 0.5 g (varav sockerarter: 0.5 g) |
Protein: | 0.5 g |
Fett: | 0.5 g (varav mättat fett: 0.3 g) |
Fibrer: | 0.5 g |
Tips och info
Finns i affären:
Kalvbuljongtärningar brukar finnas i anslutning till kryddhyllan.Hållbarhet och förvaring:
Förvara kalvbuljongtärning torrt ej över normal rumstemperatur. Hållbarhet se förpackningen.Ersätt med:
Kalvfond.