Lufttorkad skinkrulle på salladsbädd
Ett mycket enkelt recept på en god och lyxig förrätt med rostat bröd, lufttorkad skinka, färskost, salladsblad, lime och pinjenötter.
Tid: 10 min
4 portioner
Ingredienser:
- 4 skivor bröd
- 100 g färskost
- blad av sallad gärna mix av olika sorter t.ex. ruccola
- 1 tsk pressad lime
- 4 msk pinjenötter
- 4 skivor lufttorkad skinka
Gör så här:
Rosta brödskivorna.
Bred på ett rejält lager med färskost på varje brödskiva.
Lägg på salladsblad.
Droppa över lite limesaft, ca 10 droppar per brödskiva.
Strö över pinjenötterna.
Rulla ihop skinkan till en rulle och lägg ovanpå.
Tips & tricks
Förrätten bli mer hälsosam med lågt GI om du skär bort ev. fett från skinkan och använder fullkornsbröd och hälften så mycket färskost.
Variationstips
Du kan om du vill utesluta brödskivorna och färskosten. Du kan också breda på färskost på skinkan innan du rullar ihop den.