| Godis | Julgodis |

Cornflakesgodis

Mycket gott och enkelt godis med choklad och cornflakes. Enklare recept på gott godis får man leta efter.
cornflakesgodis
Tid: 25 min
ca 70-90 st

Ingredienser:

Vegetariskt
Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Gör så här:

  1. Smält chokladen tillsammans med olja eller kokosfett i ett vattenbad eller i mikrovågsugnen. Smält försiktigt på svag värme. Chokladen ska inte koka.

    instruktion steg 1 cornflakesgodis
    Choklad och olja.
  2. Sluta värm när ungefär hälften av chokladen smält och rör om tills allt smält och du har en blank och fin chokladsmet.

    instruktion steg 2.1 cornflakesgodis
    Hälften smält.
    instruktion steg 2.2 cornflakesgodis
    Rör tills det smält.
  3. Rör ner cornflakes och kokosflingor.

    instruktion steg 3.1 cornflakesgodis
    Cornflakes och kokosflingor.
    instruktion steg 3.2 cornflakesgodis
    Rör ihop.
  4. Forma till små toppar och lägg på smörpapper.

    instruktion steg 4.1 cornflakesgodis
    Forma till toppar.
    instruktion steg 4.2 cornflakesgodis
    Låt stelna på smörpapper.
  5. Låt stelna. Lägg dem i en burk och förvara svalt, gärna i kylskåp.

    instruktion steg 5.1 cornflakesgodis
    Färdigt cornflakesgodis.
    instruktion steg 5.2 cornflakesgodis
    Lägg i burk. Förvara svalt.

Näringsvärden

Näringsvärde per godisbit, beräknat på 1 sats = 80 st (4 g): 25 kalorier, 2 g kolhydrater, 2 g fett, 0 g protein, 0 g fibrer

Hållbarhet och förvaring

Förvara svalt, gärna i kylskåp. Håller sig minst en månad.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Skrivet av Carina Larsson
Hej! Blev så glad över receptet på cornflakesgodis som min mamma gjorde när jag var liten på 60-talet. Hon fick recept av sin granne och gjorde det när det var någon speciell händelse och hade råd. Vi barn barn formligen älskade detta godis. För ett tag sedan kom jag på hur gott det var och frågade mamma men hon,som nu är 90år och en aningens glömsk, kom ej ihåg.
Så tack! Önskar dig med dina suveräna recept ett Gott Nytt År!
Skrivet av Susanne
Jättegoda!
Skrivet av Elisabeth
Jag gjorde precis en sats. Det blev 42 st små. I receptet står det 70-90 st. Det är dubbelt så många och jag undrar hur det ska gå till. Hur lång tid tar det att stelna? Använde mjölkchoklad.
Svar till Emma Skrivet av Susanne
Ja det kan man. Det viktiga är att chokladen inte kokar för då blir den kornig. Det är ganska lätt att undvika om man är försiktig tycker jag, jag gör alltid så numera.
Skrivet av Emma
Kan man smälta chokladen i vanlig kastrull utan vattenbad? om man är försiktig med värmen?

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest