Mazarinrutor är mazariner bakade i långpanna. Först gör man en mördegsbotten som man enkelt trycker ut. Därefter breder man över fyllningen och sedan gräddar man i ugnen. Efter att kakan svalnat så gör man glasyren och breder på den. Sedan får den stelna och man skär kakan i rutor. Klart. Lätt som en plätt och väldigt liten arbetsinsats jämfört med klassiska mazariner.
Näringsvärde per mazarin (35 g): 145 kalorier, 15 g kolhydrater, 8 g fett, 2 g protein, 1 g fibrer
Hållbarhet och förvaring
Mazarinrutorna håller sig minst 1 vecka i rumstemperatur, minst 3 veckor svalt i kylskåp och minst 3 månader i frysen.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av strandskyddsjurist
Hjälp så gott! Det ska jag testa under hösten! Mvh jurist
️ Skrivet av Katarina
älskar dina steg för steg med bilder !!!
️ Skrivet av Cecilia Klingström
Hej. Har aldrig använt bakpulver i en mördeg. Vad tillför det degen? Kan det uteslutas?
Tack för en fantastisk sida. Älskar dina recept.
Mvh
Cissi
️ Skrivet av Carin Carlsson
Gud va goa dom va, smälte i mun. Gick hur bra som helst att baka efter dina instruktioner!
️ Skrivet av Jan Ygge
Hej Susanne,
Ville bara säga att detta recept är fantastiskt! Jag har dock oftast fuskat lite och kört både mördegen och fyllningen i matberedaren och det funkar utmärkt.
Tack för fin receptsamling överlag
Jan
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl