Supergoda lammfärsbiffar till en lyxigare lunch eller maträtt på helgen. Går enkelt och snabbt att göra och blir det något över passar de även till matlåda.
Servera gärna med t.ex. kokt ris eller kokt potatis, pressad potatis eller potatismos. Kanske även lingonsylt. Grönsaker till som blir gott är t.ex. kokt broccoli och sockerärtor.
GI Tips
Tänk på att servera med tillbehör som har lägre GI t.ex. fullkornsris och kokt broccoli.
LCHF Tips
Servera lammfärsbiffarna och såsen med grönsaker som har lågt GI t.ex. broccoli eller blomkål.
Tips för att undvika tillsatser
Fritt från tillsatser om du använder äkta smör och äkta vispgrädde.
Variationstips
Servera lammfärsbiffarna med en god svampsås. Det går även bra att göra köttbullar istället för biffar.
Hållbarhet och förvaring
Förvara lammfärsbiffarna i kylen där de håller sig minst 5 dygn. De går även att frysa och håller sig då minst 3 månader.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Yvonne Wallin
Hej, testade detta recept. Det var fantastiskt goda biffar!
Uppskattar dina recept och tycker det är så bra att de är så utförliga. Då blir det rätt.
Vänliga hälsningar
Yvonne
️ Skrivet av Ingrid Thomasson
Har i dag gjort lammfärsbiffar med timjan, det var tammetusan det godaste jag har ätit på länge. lade till lite dijonsenap. Doftade över lite mjöl i fettet efteråt som fick koka en stund och sedan spädde jag med kokvatten av potatisen och efter detta lite vispgrädde. Suuuuuper gott. Ett STORT tack
INGRID
️ Skrivet av Mats
Jättebra recept! Blivit mycket gott flera gånger :-) Tack!
️ Skrivet av U s
Det här var ett toppenrecept att spara! Låter enkelt men blir saftigt, smakrikt. Vi malde köttet direkt ner i skålen med kryddor och ägg.
Serverade med kokt potatis, mungböngroddar med hemlagad majonnäs samt färska frusna lingon. Tack! Gillar många av dina recept.
️ Skrivet av Per Hultgren
Glöm inte (hemgjord) tzatziki som tillbehör! Istället för gräddsås i så fall.
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl