Har du något tips?
Korv med bröd

Ingredienser:
- 2 st grillkorvar av valfri sort
- 2 st korvbröd
Ev: Tillbehör:
- ev. soltorkad tomatsås
- ev. gurka
- ev. tomatketchup
- ev. senap
-
Stek, grilla eller koka korven. (Nästan all korv man köper är "färdiglagad" och kan ätas rå, men korven blir ändå godast om den är genomstekt så att den är varm rakt igenom.)
Om du grillar korven: Grilla den på ganska svag värme och rulla den ofta så den får lite färg runtomkring utan att bli bränd men ändå hinner bli genomstekt. (Jag brukar grilla på lägsta effekt på min gasolgrill ca 8 minuter och rulla runt korven varannan minut.)
Om du steker korven: Hetta upp en stekpanna med lite smör. Stek på medelvärme några minuter först så korven får lite färg, rulla korven så den får färg runtom med jämna mellanrum. Sänk sedan till svagare värme och låt steka ca 10 minuter så den blir genomstekt utan att bli bränd, rulla runt korven lite då och då.
Om du kokar korven: Koka upp vatten, lägg i korven och ta bort kastrullen från plattan. Låt stå ca 10 minuter med lock. Alternativt kan du naturligtvis lägga i korven direkt i kastrullen innan vattnet kokar upp, men se då till att stänga av plattan eller ta bort kastrullen innan det börjar koka för annars kan korven spricka.
- 2 st grillkorvar av valfri sort
Grillad korv. Grillad korv klar att serveras. -
Värm frysta korvbröd i mikron. Även färska korvbröd kan bli godare om man tinar dem lite i mikron så de blir ljumna. Man kan även steka korvbröden eller grilla dem så de får lite färg och blir lite frasiga.
Servera med korven med bröden, ketchup, senap, gurka, soltorkad tomatsås eller vad du tycker passar.
- 2 st korvbröd
- Ev: Tillbehör:
- ev. soltorkad tomatsås
- ev. gurka
- ev. tomatketchup
- ev. senap
Hembakta korvbröd.
Tips & tricks
GI Tips
LCHF Tips
Har du något tips?
Fin blogg, MEN:
Du skriver " tills korven är genomstekt" . Det är fel.
Nästan all korv som säljs idag är färdigmat. Dvs. den går att äta
precis som den är eftersom den redan är rökt eller kokt. Korv som inte är färdigmat heter ofta "rå" korv och säljs i charkdiskar.

webmaster
Åt vilket håll ska korven ligga i i brödet?.
Framgår inte riktigt, och jag vill ha bästa resultat.
Tack på förhand!.

webmaster
Vill man lyxa till det ytterligare så släng i lite rå lök i skivor i vattnet.
Sen skall man aldrig tina bröd i micron.
Använd ugnen eller så lägger du bröden runt kastrullen på spisen.

webmaster

webmaster
Svar till Anders: Härligt att höra! :-)
Svar till MMM: Provat karamellfärg?
För 100 000 tals svenskar och speciellt studenter är korv en ren njutning. Matlagning är en kost! Likaså hur man lagar korv med bröd. Länge leve Korvkokarkonsten!
Skall söka på en kopp te och se om det finns instruktioner om det också. :-)