Recepten.se – Recept> Snabbt & Lätt> Korv med bröd

Korv med bröd

Korv med bröd är perfekt när du vill ha mat klar snabbt. Köp gärna en god korv med hög kötthalt av svenskt kött och baka dina egna korvbröd och servera med goda och fräscha tillbehör så blir det inte onyttigt heller!
grillad korv med bröd
Grillad korv med hembakat korvbröd med fullkorn.
Skriv ut   Mejla
Tid: 15 min
Mängd: 2 portioner

Ingredienser:

Ev: Tillbehör:

Laktosfritt - Ta laktosfri korv och laktosfritt bröd.
Glutenfritt - Ta glutenfritt bröd.

Gör så här:

  1. Stek, grilla eller koka korven. (Nästan all korv man köper är "färdiglagad" och kan ätas rå, men korven blir ändå godast om den är genomstekt så att den är varm rakt igenom.)

    Om du grillar korven: Grilla den på ganska svag värme och rulla den ofta så den får lite färg runtomkring utan att bli bränd men ändå hinner bli genomstekt. (Jag brukar grilla på lägsta effekt på min gasolgrill ca 8 minuter och rulla runt korven varannan minut.)

    Om du steker korven: Hetta upp en stekpanna med lite smör. Stek på medelvärme några minuter först så korven får lite färg, rulla korven så den får färg runtom med jämna mellanrum. Sänk sedan till svagare värme och låt steka ca 10 minuter så den blir genomstekt utan att bli bränd, rulla runt korven lite då och då.

    Om du kokar korven: Koka upp vatten, lägg i korven och ta bort kastrullen från plattan. Låt stå ca 10 minuter med lock. Alternativt kan du naturligtvis lägga i korven direkt i kastrullen innan vattnet kokar upp, men se då till att stänga av plattan eller ta bort kastrullen innan det börjar koka för annars kan korven spricka.

    grillad korv
    Grillad korv.
    grillad korv klar att serveras
    Grillad korv klar att serveras.
  2. Värm frysta korvbröd i mikron. Även färska korvbröd kan bli godare om man tinar dem lite i mikron så de blir ljumna. Man kan även steka korvbröden eller grilla dem så de får lite färg och blir lite frasiga.

    Servera med korven med bröden, ketchup, senap, gurka, soltorkad tomatsås eller vad du tycker passar.

    hembakta korvbröd
    Hembakta korvbröd.

Information och tips

Tips & tricks

Baka dina egna korvbröd, de blir både godare, nyttigare och billigare än köpta!

GI Tips

Servera utan bröd eller baka egna nyttiga korvbröd med fullkorn. De korvbröd man köper är inte särskilt nyttiga, inte ens de med fullkorn.

LCHF Tips

Välj korv med hög kötthalt och servera utan bröd och utan ketchup eller andra söta tillbehör. Servera istället med grönsaker och kanske en klick majonnäs.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Skrivet av Simonette de Groot
Jag undrar hur man gör med alla goda korvar som är böjda. Hur får man ytan i böjen snyggt stekt?
Har du något tips?
Skrivet av Robert
Korven sprack... Tänker inte använda den här hemsidan igen!
Skrivet av Pehr Kohnkelsson
Hej!
Fin blogg, MEN:
Du skriver " tills korven är genomstekt" . Det är fel.
Nästan all korv som säljs idag är färdigmat. Dvs. den går att äta
precis som den är eftersom den redan är rökt eller kokt. Korv som inte är färdigmat heter ofta "rå" korv och säljs i charkdiskar.
Skrivet av Merja
Måste säga att jag beundrar ditt tålamod med "lustigkurrarna" som kommenterat ditt förslag på kvällsmat. Jag tycker de är löjliga fjantar!
Svar till Sixten Hjärnholt Skrivet av Susanne
Lägg korven åt norr och ät från den södra änden. Det är viktigt att sitta still när du äter! ;-)
Skrivet av Sixten Hjärnholt
Hej!

Åt vilket håll ska korven ligga i i brödet?.
Framgår inte riktigt, och jag vill ha bästa resultat.

Tack på förhand!.
Svar till Rickard Skrivet av John
Jag är lite av en finsmakare när det kommer till te, och jag kan tala om för dig att du med största sannolikhet tillagar te suboptimalt, så det kanske inte skulle skada om du faktiskt kollade upp instruktioner.
Svar till Stefan Skrivet av Susanne
Tack för bra tips! :)
Skrivet av Stefan
Korv skall kokas med 2st lagerblad samt 5-6 st kryddpepparkorn.
Vill man lyxa till det ytterligare så släng i lite rå lök i skivor i vattnet.

Sen skall man aldrig tina bröd i micron.
Använd ugnen eller så lägger du bröden runt kastrullen på spisen.
Skrivet av Göte
I min familj brukar vi lägga i ett lagerblad i spadet, då vet man att det är fest!
Skrivet av Ahmed
Jag gjorde som recept för mig och 3 kompisar, men vi blev inte så mätta. Nästa gong kanske lite mer. Men jettegott.
Skrivet av Kjelle
var lite osäker på om man skulle ha varmt vatten MED eller UTAN korven i! men nu vet jag. ytterligare tips är att tina korvbröden innan man har i själva korven, de blir helare då
Svar till Danne Skrivet av Susanne
Köp maskindiskmedel i pulverform (ej tabletter) och strö på pulvret och varmt vatten och låt stå ett tag. Använd sedan en diskborste och se om det fastbrända lossnar. Om det lossnar en del men inte allt kan du göra om proceduren och strö på nytt maskindiskmedel och låta stå ett tag.
Skrivet av Danne
jag har inte kunnat äta stekt korv på månader sedan jag förstörde stekpannan genom att steka blodpudding fel. (jag glömde sänka värmen så det blev rökutveckling och brandlarmet pep). pannan är nu full av fastbränd blodpudding. jag har testat att lägga den i blöt och skrubba med svinto och yes men inget funkar. tips?
Skrivet av Susanne

Svar till Anders: Härligt att höra! :-)

Svar till MMM: Provat karamellfärg?

Skrivet av Anders
ÄNTLIGEN! Som jag har vandrat i okunnighetens avgrund utan att se ens den minsta solstrimma men nu ser jag ljuset.
Skrivet av MMM
finns det något man kan tillägga i kastrullen med korven som ger korven lite färg ? Heeeelp
Skrivet av Olaus Petri
Jag misslyckades 10 ggr på raken. Sedan fann jag detta recept. Vilken lättnad!
Skrivet av NE
Men herregud, ja, receptet kan tyckas svårtolkat (om man är 5 år å inte bott på egenhand någonsin) kor med bröd är bland det godaste och enklaste som finns... hur mkt vatten? spelar ingen roll, så länge som det täcker körven... värme? det ska inte koka, men nära därpå i några minuter... vad gäller bröden kan man antingen lägga FRUSNA bröd i ugnen på 150 grader ett i 5-10 min (känn på bröden lite då och då) å i micron så funkar 1 min om du värmer 5-6 bröd, men känn efter... ofrusna bröd: 1 bröd ca 7 sekunder.. lycka till!!!ps. jag dunkar räksallad, senap, ketchup och bostongurka på mina körvar!! ds
Skrivet av JB
Brukar ha i Svartpeppar i vattnet. ger god smak. och om man verkligen är orolig för att korvarna ska spricka kan man alltid "pricka" dem med en gaffel innan.
Skrivet av Anna
Jag mindes faktiskt inte om man skulle koka upp vattnet med eller utan korvar i, så receptet hjälpte mig i alla fall...
Skrivet av Tummen mitt i handen
det är inte lika självklart för alla hur man kokar korv vill jag påpeka, så tack recepten.se för receptet.
Skrivet av Fransosen
Har läst en del kommentarer om att man bara ska ha seriösa recept. Vill då påpeka att på slutet av 1800-talet var detta en delikatess i Frankrike.
För 100 000 tals svenskar och speciellt studenter är korv en ren njutning. Matlagning är en kost! Likaså hur man lagar korv med bröd. Länge leve Korvkokarkonsten!
Skrivet av Adam
Jag är nöjd ! : )
Skrivet av Rickard
På allvar..... recept på korv med bröd?
Skall söka på en kopp te och se om det finns instruktioner om det också. :-)
  1   2   nästa sida
Recept och foto: Susanne Jarl