Kokt fläskkorv

Kokt fläskkorv är enkel husmanskost. Serveras med kokt potatis och lingon. Gott och enkelt.
Kokt fläskkorv
Tid: 30 minuter
3 portioner

Ingredienser:

Ev: Tillbehör:

Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Gör så här:

  1. Häll ca 1-2 liter vatten i en kastrull. Det ska vara så mycket vatten att fläskkorven eller fläskkorvarna (om du gör dubbel sats eller mer) får plats under vattenytan.

    Lägg i kryddpepparkorn och lagerblad. Låt koka upp.

    vatten, lagerblad, kryddpepparkorn
    Vatten, lagerblad, kryddpepparkorn.
  2. När vattnet kokar. Ta bort grytan från plattan och lägg i fläskkorven eller fläskkorvarna.

    vatten kokar
    Vatten kokar.
    lägg i fläskkorven
    Lägg i fläskkorven.
  3. Låt korven ligga i det varma vattnet under lock ca 25 minuter.

  4. Skär fläskkorven i ca 5 cm bitar.

    Servera med kokt potatis, lingonsylt och lite av korvspadet som sky. Kokt broccoli kan också vara gott till.

    fläskkorv i bitar
    Fläskkorv i bitar.

Matlåda

Denna rätt är lämplig för matlådor.

Hållbarhet och förvaring

Förvara i kylskåp, håller sig minst 5 dygn.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Skrivet av Nora
Hej!
Vet du om spadet hade kunnat återbrukats till exempelvis en soppa?
Svar till Anders68 Skrivet av Susanne
Jag brukar inte göra det men man får så klart göra som man vill! :) Låter gott med pepparrotslöksås!
Skrivet av Anders68
Skall man inte göra några små hål i skinnet?
Har för mig att mitt ex gjorde det, men är inte säker
jag brukar göra min pepparotslöksås till!
Så jäklans gott
Skrivet av Susanne
Receptet är nu uppdaterat med nya bilder.
Skrivet av Ove
Tack, smakade utmärkt!

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest