200 °C i mitten av ugnen i 10 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
Skala och riv potatisarna och moroten grovt. Använd gärna matberedare. Blanda ner äggulor och grädde. Salta och peppra.
Ta fram en stekpanna som tål ugn. Hetta upp med smör. När stekpannan är varm, lägg på röran och platta ut den jämnt i stekpannan. Stek på medelvärme i 7 minuter. Vänd allt upp och ner, använd en tallrik, och stek ytterligare 7 minuter på andra sidan. Till hit kan man förbereda.
Ställ in i ugnen 10 minuter före servering. Ugnen ska vara 200°C och ställ in i mitten.
Hej! Om man vill göra käserösti, behöver man ändra på något då (förutom att tillsätta ost)?
️ Skrivet av Pepita
TACK, för ett mycket gott och lättlagat Rösti recept. Jag minskade på mängderna och tillsatte lite lök, vitlök och solrosfrön. MEN det var själva grundreceptet som gjorde att jag för en gångs skulle lyckades. Tror de berodde på att det bara var äggulorna och inte hela ägget. Nu blev inte min Rösti bränd på utsidan och rå innanför. <3 Tack än en gång härifrån Finlands västra kust.
️ Skrivet av Tina Olander
Jättegod Rösti. Jag gjorde halv sats, och körde den bara i stekpannan, eftersom den inte blev så tjock.
Det enda som jag skulle önska, är att det i stället för 4 potatisar också kan stå ca vikt, samma med morot, det är ju väldigt olika hur mycket de väger, och vad som är normalstort för en person är inte alls samma för en annan.
webmaster
Svar till
Trinny
️ Skrivet av Susanne
Tack så mycket! :)
️ Skrivet av Trinny
Hej! Jag är så tacksam att du tar tid för att dela kunskap/erfarenhet om mat. Sluta inte allt du gör y recepten.se är oerhört uppskattad :)
webmaster
Svar till
Trinny
️ Skrivet av Susanne
Mitt mål är att alla recept ska få bilder steg för steg, men eftersom det är ganska tidskrävande så kommer det dröja innan jag nått det målet. Men kul att höra att det är uppskattat! :)
️ Skrivet av Trinny
Hej! Jag skulle uppskatta om du visar bilder på detta recept. Jag är nybörjare och det är lättare för mig när du visar recepten process genom bilder. Hoppas att du kan, tack så mycket
webmaster
️ Skrivet av Susanne
Svar till Eva: Stekt kött är väldigt gott till. T.ex. stekt lövbiff, ryggbiff kryddad med salt och peppar. Det är också gott med rostbiff, kalvstek eller lammstek till. Man kan även servera sås till t.ex. svampsås. Kolla gärna in receptet på ugnsbakad lammstek med örttäcke där potatiskakan t.o.m. finns på bild tillsammans med den maträtten.