En riktigt god "äkta" kycklingsoppa som görs på hel kyckling och där den fina smaken kommer från kycklingbenen samt kryddorna, vilket ger en mycket god äkta buljong utan tillsatser. Soppan tar inte så lång tid att göra heller, när du lagt i alla ingredienser i grytan sköter den sig själv. När man sedan tar upp kycklingen och tar bort benen så går det väldigt fort eftersom köttet ramlar sönder och lossnar väldigt lätt.
Näringsvärde per portion (662 g): 302 kalorier, 11 g kolhydrater, 7 g fett, 47 g protein, 4 g fibrer
GI Tips
Kycklingsoppan har lågt GI.
Tips för att undvika tillsatser
Fritt från tillsatser.
Hållbarhet och förvaring
Förvara överbliven kycklingsoppa i kylskåp där den håller sig minst 5 dygn.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Saga
Jag gör den här flera gånger om året. Passar ibland på när frysta kycklingdelar är på extrapris. Köper då ca 1 kg frysta kycklingdelar (Klubba exempelvis) och följer annars receptet som vanligt.
Hel fågel är godare, men ibland kan jag komma undan riktigt billigt på det här sättet.
️ Skrivet av Mike
Jag kan denna utantill eftersom jag har lagat den ofta, super utomordentligt god recept.
️ Skrivet av Marie
Detta är familjens favorittippade från treåring till tonåring. Lätt att göra storkok på.
️ Skrivet av Bitte
Har införskaffat mej en redig 5 l kastrull + 1,4kg färsk kyckling. Nu undrar jag över om jag ska eller inte ska skölja? Då en del säger att man ska skölja kycklingen först? En sant nöje att laga mat som blir gott efter alla dessa fina recept. Keep up the good work Susanne!
️ Skrivet av Johan
Väldigt bra upplägg, pedagogik i topp ska låta ena sonen följa receptet 🇸🇪🇧🇷
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl