Hel fågel är godare, men ibland kan jag komma undan riktigt billigt på det här sättet.
Kycklingsoppa

Ingredienser:
- 1 st (ca 1-1,5 kg) hel kyckling
- 2 st morötter
- 2 st palsternackor
- 1 st gul lök
- 2 liter vatten
- 1 st lagerblad
- ca 15 st svartpepparkorn
- ca 3 tsk salt
- 1 msk timjan
- 1 klyfta vitlök
- 1 krm malen vitpeppar
- ca 45 g persilja
-
Lägg kycklingen i en stor gryta som rymmer minst 5 liter.
- 1 st (ca 1-1,5 kg) hel kyckling
Kycklingen i en stor gryta. -
Skala morötter, palsternackor och lök. Skär morötter och palsternackor i mindre bitar. Hacka löken.
- 2 st morötter
- 2 st palsternackor
- 1 st gul lök
Skala. Skär i mindre bitar. -
Lägg i grönsakerna/rotfrukterna i grytan. Häll på vatten och tillsätt kryddorna; lagerblad, svartpepparkorn, salt, timjan, vitllök och vitpeppar.
- 2 liter vatten
- 1 st lagerblad
- ca 15 st svartpepparkorn
- ca 3 tsk salt
- 1 msk timjan
- 1 klyfta vitlök
- 1 krm malen vitpeppar
Lägg i grönsaker/rotfrukter. Tillsätt vatten och kryddor. -
Låt koka upp. Innan eller under tiden det kokar upp kan du klippa bort bladen från persiljan och spara till senare. Lägg sedan stjälkarna i soppan och låt dem koka med.
- ca 45 g persilja
Spara persiljebladen. Lägg i persiljestjälkarna. -
Sänk värme, lägg på locket och låt småkoka på svag värme 1,5 - 2 timmar.
-
Fiska upp lagerblad och persiljestjälkarna ur soppan och släng.
Lyft upp kycklingen ur buljongen och lägg på en skärbräda.
Soppan har kokat klart. Fiska upp och släng. Lägg kycklingen på en skärbräda. -
Rensa kycklingen och släng ben och knotor.
(Det här går förhållandevis fort eftersom köttet kokat så länge och lätt lossnar och ramlar sönder.)
Rensa kycklingen. Färdigrensat. -
Lägg tillbaka kycklingköttet utan ben i buljongen. Låt bli varm igen och smaka av med salt och peppar.
Klipp över persiljebladen du sparade och rör om.
Lägg tillbaka kycklingköttet. Klipp över persilja. Färdig kycklingsoppa.
Näringsvärden
GI Tips
Tips för att undvika tillsatser
Hållbarhet och förvaring
Hel fågel är godare, men ibland kan jag komma undan riktigt billigt på det här sättet.
Oj oj, säger jag, sällan har jag sett hans mage så full.
I alla fall, det här receptet funkade visserligen rakt av, men jag var tvungen att stoppa i dubbelt med morötter bara för att sonen åt upp alla första gången vi käkade. Så om knoddarna dina tycker om morötter, öka på dosen.
Blir ganska mycket soppa för en person so ibland när jag värmer upp en portion har jag i lite curry för att variera. Vilket funkar bra.
Har en fråga dock, har lite selleri hemma, både rot och själk och tänkte ha i ena eller båda. Men hur mycket skulle du rekommendera så att selleri smaken inte tar över?
Väldigt enkel.

webmaster

webmaster
Annars så har jag letat efter ett recept på kycklingsoppa med hel kyckling som ser bra ut. Vilket denna gör så blir till att testa!
Det var en supertydlig beskrivning.