Laxrullar med pepparrot

Servera dessa goda laxrullar - tunnbröd med gravad lax, fyllda med pepparrot och färskost. Passar utmärkt som snittar eller drinktilltugg samt även som förrätt.
laxrullar med pepparrot
Tid: 20 minuter
20 st

Ingredienser:

Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Gör så här:

  1. Mät upp färskost, riven pepparrot, salt och vitpeppar. Blanda till en jämn smet.

    Smaka av och justera om det behövs genom att ta mer av en eller flera av ingredienserna.

    färskost, pepparrot, salt, peppar
    Färskost, pepparrot, salt, peppar.
    färskostsmeten ihopblandad
    Färskostsmeten ihopblandad.
  2. Lägg ut tunnbröden och bred på färskostsmeten så den blir jämnt fördelad.

    tunnbröd på skärbräda
    Tunnbröd på skärbräda.
    en klick färskostsmet på varje tunnbröd
    En klick färskostsmet på varje tunnbröd.
    färskostsmeten utbredd
    Färskostsmeten utbredd.
  3. Fördela laxskivorna. Strö över klippt krasse (eller klippt gräslök eller finhackad dill).

    (Det är viktigt att den klippta krassen (eller gräslöken eller dillen) inte är blöt, torka i så fall på hushållspapper.)

    fördelade laxskivor
    Fördelade laxskivor.
    utströdd krasse
    Utströdd krasse.
  4. Rulla ihop (längs med långsidan), plasta in och förvara i kylskåp.

    En stund innan servering, skär i ca 2 cm skivor med en vass kniv och lägg upp på serveringsfat.

    rulla ihop
    Rulla ihop.
    skär i skivor
    Skär i skivor.

Serveringstips

Servera gärna laxrullarna med ett glas gott bubbel.

Hållbarhet och förvaring

Förvara i kylskåp.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Skrivet av Joan Christiansen
Hej
Jag skall göra lax rullar till 40 personer och servera det förrätt, hur hur många rullar behöver jag göra.
Mvh. Joan Christiansen
Skrivet av birgitta
ja det är det godaste jag har ätit i detta skede jag åt en sådan laxrulle på karnevalen i landskrona fy attan vad gott jag skulle kunna äta en sådan varje dag så gott o mamsigt
Skrivet av Ida
Hej !
Om man "bara" gör rullar av kallrökt lax som är fyllda med ngn färskost. Hur länge håller de sig i kylen ( om man tex gör rullarna på en torsdag, håller de sig till lördag kvällen då ? ( jag planerar påskbuffén)

Med vänlig hälsning Ida
Svar till Maja Stadius Skrivet av Susanne
Trevligt att du tycker om laxrullarna och min sajt! Välkommen åter! 
Skrivet av Maja Stadius
Hej!
Tack så mycket för laxrullereceptet, kära du!
Jag åt sådana i France-Schweiz för många år sen och tyckte mycket om dem! Men oj så dyra de var - där och då!
Det här är ju en finfin nätsida! Den ska jag återkomma till!

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest