Tranbärsyoghurtglass
Recept på god och enkel yoghurtglass med tranbärsjuice.

Tid: 5 min + 25 min med glassmaskin
Mängd: 4 portioner
Ingredienser:
- 800 g (8 dl) turkisk yoghurt
- 2 dl koncentrerad tranbärsjuice
- 50 g mörk choklad
Glutenfritt
Vegetariskt
Utrustning:
-
Mät upp yoghurt och tranbärsjuice i en bunke.
Rör om till en jämn smet med sked eller använd elvisp.
- 800 g (8 dl) turkisk yoghurt
- 2 dl koncentrerad tranbärsjuice
Yoghurt och tranbärsjuice. Blanda ihop. -
Hacka chokladen i små bitar. Rör ner den.
Smaka på smeten. Tillsätt socker om du tycker den är för syrlig.
- 50 g mörk choklad
Hackad choklad. Glass-smeten klar. -
Kör igång glassmaskinen och häll i smeten. Låt glassmaskinen köra tills det blivit glass.
Ställ under tiden in serveringsglasen i frysen (det gör stor skillnad, annars så smälter glassen väldigt fort).
Servera glassen i serveringslasen.
Glassmaskin. Färdig glass.
Läs gärna:
- Skaffa en glassmaskin! - Godare glass med glassmaskin!
Näringsvärden
Näringsvärde per portion (263 g): 326 kcal, 16 g kolhydrater, 25 g fett, 9 g protein, 0 g fibrer
Tips & tricks
Det går att göra yoghurtglass utan glassmaskin men glassen blir ganska isig och hård (det går bättre om det är mera vispgrädde i glassen än bara yoghurt). För att få den så bra som möjligt, häll glassmeten i en burk och ställ in i frysen, rör sedan i glassen en gång i halvtimmen tills den frusit ihop.
Tips för att undvika tillsatser
Köp tranbärsjuice utan tillsatser.
Variationstips
Byt ut tranbärsjuice mot svartvinbärsjuice. Vill man ha en krämigare glass kan man byta ut en del av yoghurten mot vispad grädde.
Hållbarhet och förvaring
Glassen kan frysas in men kan få en isig konsistens. Den är godast direkt från glassmaskinen.
1