Kycklingklubbor

kycklingklubbor
Kycklingklubbor finns att köpa färska eller frysta.

Kycklingklubbor med ryggben finns att köpa färska eller frysta.

Kycklingklubbor kan stekas på spisen eller i ugnen eller grillas. Stektiden är ganska lång, ca 30-60 minuter.

De frysta kycklingklubborna är ofta mörade. Vid mörning är ofta vatten, salt och socker tillsatt. Se innehållsförteckningen på förpackningen vad som kan vara tillsatt.

Tillagning

För att lyckas perfekt med tillagningen är mitt bästa tips att använda termometer.

Innertemperatur

För att veta när köttbiten är lagom stekt, stoppa in en kött-termometer eller digital termometer med spetsens mitt i köttbitens mitt.

Rekommenderad innertemperatur för kycklingklubbor:

  • Genomstekt: 80°C

Tillagningstips

Tillaga kycklingklubborna mitt i ugnen i 175-225°C till angiven innertemperatur. Ju lägre ugnstemperatur desto saftigare kött men desto längre tid tar det.

Det blir godast om man marinerar kycklingklubborna innan man tillagar dem. En enkel marinad är olja blandat med soja i lika delar. Den kan om man vill smaksättas med olika kryddor.

Fler innertemperaturer och tips hittar du i min stek- och grillguide.

Stektemperaturer direkt i mobilen

Innertemperatur lista kött Innertemperatur nötkött oxfilé

Jag har gjort en app som innehåller innertemperaturer för kött så att du snabbt kan slå upp dem med 2 klick. Appen heter Kökshjälpen och finns för iPhone, iPad och Android.

Perfekt när du är i köket eller ute vid grillen och snabbt behöver slå upp stektemperaturen!

Appen uppdateras kontinuerligt.

Innehållsinformation

Tillsatsfritt:  kan innehålla tillsatser

Färska brukar vara fria från tillsatser medan frysta kan innehålla tillsatser.

Laktosfritt:  Ja

Glutenfritt:  Ja

Vegetariskt:  Nej

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av kycklingklubbor.

Energi: 155 kcal
Kolhydrater: 0 g
Protein: 19 g
Fett: 9 g
Fibrer: 0 g

Tips och info

Finns i affären:

Färska kycklingklubbor finns i charkdisken och de frysta kycklingklubborna finns i frysdisken.

Hållbarhet och förvaring:

Färska kycklingklubbor har kort hållbarhet och förvaras i kylskåp medan de frysta kycklingklubborna förvaras i frysen. Hållbarhet se respektive förpackning.

Ersätt med:

Kycklingben, hel kyckling eller andra kycklingdelar, dock blir tillagningstiden olika.

Kommentarer

Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest