
webmaster
Häll upp vatten i en kastrull, det ska vara minst så mycket att sötmandlarna täcks när du senare häller i dem.
Koka upp vattnet.
Häll i sötmandeln och låt koka ganska exakt 1 minut. Koka dem inte längre för då kan de bli sega.
Häll genom en sil och spola av mandlarna i kallt vatten.
Ta av skalet som nu lossnar lätt. Det enklaste tycker jag är att ta ett grepp runt mandeln med tummen och pekfingret och sedan trycka så att den spetsiga delen av mandeln skjuter ut ur skalet. Testa några gånger så du får snits på det så går det riktigt snabbt!
(Man kan också lägga mandlarna på en kökshandduk och vika ihop och gnugga dem mot varandra så lossnar skalen delvis så det går fortare att plocka bort skalen, men det går snabbare (och är roligare) att skjuta ut dem som beskrivet ovan.)
Lägg de fuktiga mandlarna på ett hushållspapper eller handduk så att de får torka. När de torkat är de klara att serveras eller använda till annat.