| Julmat |

Sillsallad

Hemgjord sillsallad blir otroligt mycket godare än köpt. Det här är ett enkelt recept som blir väldigt gott med äppelbitar i. Välj en äppelsort med sötsyrlig smak t.ex. Ingrid Marie.
sillsallad
Tid: 30 minuter
8-12 bufféportioner

Ingredienser:

Ev: Garnering:

Laktosfritt
Glutenfritt

Utrustning:

Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Gör så här:

  1. Lägg sillen och rödbetorna i en sil och låt rinna av.

    sill och rödbetor rinner av
    Sill och rödbetor rinner av.
  2. Koka potatisen och låt svalna och kallna om du inte redan har detta färdigt.

    • ca 300 g (ca 2-3 st) kokt kall potatis
    koka potatis
    Koka potatis.
  3. Skär kokt kall potatis i små bitar.

    Skär röd lök i små bitar.

    Lägg de små bitarna i en bunke.

    små bitar av potatis och röd lök
    Små bitar av potatis och röd lök.
  4. Skär äpplena i små bitar och lägg dem också i bunken.

    små äppelbitar tillsatt
    Små äppelbitar tillsatt.
  5. Skär sillen i små bitar och rödbetorna i små bitar.

    Lägg även detta i bunken.

    sill och rödbetor i bitar
    Sill och rödbetor i bitar.
  6. Rör försiktigt om så att allt blandas men utan att de lite mjukare potatisbitarna går sönder.

    Låt stå åtminstone några timmar i kylskåp före servering.

    sillsalladen omrörd
    Sillsalladen omrörd.
  7. Vid servering: Rör om (så blir färgen lite mörkare rosa) och servera. Man kan om man vill garnera med lite persilja.

    sillsalladen serveras
    Sillsalladen serveras.

Hållbarhet och förvaring

Minst 3 dygn i kylskåp.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Skrivet av Per-Göran Lindau
Den skall jag å frugan göra ikväll 22-12- 23

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest