Inläggningssill

inläggningssill
En av de vanligaste sorterna inläggningssill.

Inläggningssill är oftast sillfiléer som ligger i en saltlake och som man själv kokar en lag och lägger in. Köper man saltsillfiléer behöver man inte rensa fisken vilket man bör göra om man köper hela salta sillar. Före tillagning måste den saltade sillen urvattnas för att dra ur en del av saltet.

Skölj av filéerna och lägg dem i en bunke. Häll på minst 3 liter vatten till 4 filéer. Låt ligga ca 10-12 timmar. Om man byter vatten några gånger går det fortare.

Inläggningssill finns att köpa i hinkar, konservburkar och ofta i lös vikt över disk i fiskdisken.

Det finns även färdigurvattnad sill att köpa klar för inläggning direkt.

Sill är rik på naturligt Omega-3.

Innehållsinformation

Tillsatsfritt:  Nej

Innehåller oftast konserveringsmedel. Läs på förpackningen.

Laktosfritt:  Ja

Glutenfritt:  Ja

Vegetariskt:  Nej

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av inläggningssill.

Energi: 198 kcal
Kolhydrater: 0 g
Protein: 14 g
Fett: 16 g

Tips och info

Kommentarer

Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest