Rödbetstzatziki är en god rosa röra som påminner om vanlig tzatziki men med rödbetor istället för gurka. Perfekt till julbordet, på buffén eller som god kall sås till grillat.
Låt gärna stå minst ett par timmar före servering. Det separerar lite när röran stått ett tag men det är bara att röra om vid servering. Då blir också färgen starkare.
Näringsvärde per portion (129 g): 119 kcal, 9 g kolhydrater, 8 g fett, 4 g protein
Serveringstips
Rödbetstsatsiki passar bra på julbordet.
GI Tips
Rödbetstsatsiki har liksom rödbetor högt GI.
Hållbarhet och förvaring
Håller sig minst 5 dygn i kylskåp. Rör om ifall det separerar.
Kommentarer och betyg
webmaster
️ Skrivet av Susanne
Svar till Camilla: Nej du behöver inte koka dem. Skala bara och riv, det gjorde jag.
Inlagda rödbetor är annars kokta (finns recept på det också) men just till detta recept är det onödigt arbete.
️ Skrivet av Camilla
Ska man koka rödbetorna? (Inlagda är väl kokta innan tänker jag..)
webmaster
️ Skrivet av Susanne
Svar till frida: Ja du kan ha detta istället för rödbetssallad.
️ Skrivet av frida
kan man ha denna istället för rödbetssallad till julbordet??
webmaster
️ Skrivet av Susanne
Svar till Ulrika: Ja det är skillnad. Den 10%-iga är mycket fastare i konsistensen medan den fettfattiga är rinnande. Om man filtrerar rinnande yoghurt med låg fetthalt får man fastare krämigare yoghurt med högre fetthalt. Men det enklaste är att köpa en hink färdig yoghurt med ca 10% fetthalt. Turkisk eller grekisk yoghurt brukar jag köpa. Det är goda båda två.