Persiljesås

Persiljesås är en snabb, enkel och god sås som passar bra till fisk och kyckling. Persiljesås till kokt gös som mormor gjorde var det bästa jag visste när jag var liten.
persiljesås
Tid: 15 minuter
4 portioner

Ingredienser:

Laktosfritt - Välj laktosfri vispgrädde.

Utrustning:

Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Gör så här:

  1. Mät upp vetemjölet i en kastrull. Häll på vispgrädden och vispa till en jämn smet.

    persiljesås steg 1: vetemjöl
    Vetemjöl.
    persiljesås steg 1: vetemjöl och grädde
    Vetemjöl och grädde.
    persiljesås steg 1: vetemjöl och grädde blandat
    Vetemjöl och grädde blandat.
  2. Vispa ner mjölken eller grädden. Tillsätt fiskfonden och eventuellt vitpeppar. Smaka av och häll eventuellt i mer fiskfond eller vitpeppar.

    persiljesås steg 2: vispa ner mjölk eller grädde
    Vispa ner mjölk eller grädde.
    persiljesås steg 2: vispa ner fiskfond och ev
    Vispa ner fiskfond och ev. vitpeppar.
  3. Låt koka upp under vispning så att det inte bränner fast på botten.

    Sänk värmen.

    persiljesås steg 3: koka upp under vispning
    Koka upp under vispning.
  4. Rör i finklippt eller hackad persilja. Använd gärna en örtsax så går det snabbt att klippa.

    Låt småkoka ett par minuter. Servera!

    persiljesås steg 4: klipper persilja med en örtsax
    Klipper persilja med en örtsax.
    persiljesås steg 4: tillsätt klippt persilja
    Tillsätt klippt persilja.
    persiljesås steg 4: persiljesåsen klar
    Persiljesåsen klar.

Näringsvärden

Näringsvärde per portion (115 g): 156 kalorier, 8 g kolhydrater, 12 g fett, 3 g protein, 0 g fibrer

Matlåda

Denna rätt är lämplig för matlådor.

Serveringstips

Servera persiljesåsen till kokt eller stekt fisk eller kyckling.

Variationstips

Mjölken i såsen kan ersättas med valfri sorts grädde helt eller delvis. Godast tycker jag det blir med hälften vispgrädde och hälften mjölk.

Hållbarhet och förvaring

Förvara överbliven persiljesås i kylskåp där den håller sig minst 5 dygn. Den går bra att värma igen.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Skrivet av Beate
Underbart enkel och god sås! Extra plus för bra bilder för dom som inte vet!

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest