Syltsocker

syltsocker
Med syltsocker är det enkelt att göra sylt och marmelad av frukt och bär.

Syltsocker använder man för att göra sylt och marmelad väldigt enkelt. Man blandar bär och frukt med syltsockret och låter koka upp och koka mellan 2-10 minuter beroende bär/frukt-sort.

Syltsocker innehåller strösocker, pektin, citronsyra och kaliumsorbat.

Pektin tillsammans med citronsyran gör att sylten blir tjock. Citronsyran gör också att bärsmaken kommer fram. Kaliumsorbat ger en längre hållbarhet på sylten. Kaliumsorbat finns naturligt i bland annat rönnbär.

Förvara färdig sylt mörkt och svalt för längst hållbarhet.

Innehållsinformation

Tillsatsfritt:  Nej

Laktosfritt:  Ja

Glutenfritt:  Ja

Vegetariskt:  Ja

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av syltsocker.

Energi: 396 kcal
Kolhydrater: 99 g (varav sockerarter: 98.0 g)
Protein: 0 g
Fett: 0 g

Tips och info

Finns i affären:

Bakavdelningen bland socker.

Hållbarhet och förvaring:

Håller sig ca 3 år, se bäst före datum. Förvara torrt i rumstemperatur.

Pris:

ca 15 kr för 1 kg.

Ersätt med:

Strösocker, pektin, citronsyra och kaliumsorbat (som går att köpa separat och blanda).

Vad väger syltsocker?

Måttomvandla syltsocker mellan vikt och volym

Konvertera från valfri måttenhet till en annan.

Måttomvandla fler ingredienser.

Måttomvandling direkt i mobilen

Måttomvandling med appen Kökshjälpen

Jag har gjort en app där man enkelt kan måttomvandla mellan vikter och volymer, både för svenska och utländska enheter. Appen heter Kökshjälpen och finns för iPhone, iPad och Android.

Perfekt när du är i köket och snabbt behöver måttomvandla!

Kommentarer

Vill du ha svar?
info
Svar till Tae Skrivet av Susanne
Hej, tyvärr har jag inget recept på det. Lycka till och skriv gärna och berätta hur man gör om du hittar något recept.
Skrivet av Tae
Hej

Jag försöker hitta recept hur man gör eget syltsocker, jag bor utomlands. Jag kan hitta alla ingredienser, men vet inte hur mycket av varje som behövs. Har ni något recept?
Svar till Lena Skrivet av Susanne
Hållbarheten beror på vilka bär det är i sylten; t.ex. lingonsylt håller sig nästan hur länge som helst. Min jordgubbssylt håller sig minst 1 år i kylen.
Skrivet av Lena
Hej. Hur lång hållbarhet får sylten om jag använder syltsocker och häller sylten på burk och ställer den i kylen, dvs jag paraffinerar inte?

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest