webmaster
Syltsocker
Recept med Syltsocker
Näringsvärden
Vikt-Volym
Syltsocker använder man för att göra sylt och marmelad väldigt enkelt. Man blandar bär och frukt med syltsockret och låter koka upp och koka mellan 2-10 minuter beroende bär/frukt-sort.
Syltsocker innehåller strösocker, pektin, citronsyra och kaliumsorbat.
Pektin tillsammans med citronsyran gör att sylten blir tjock. Citronsyran gör också att bärsmaken kommer fram. Kaliumsorbat ger en längre hållbarhet på sylten. Kaliumsorbat finns naturligt i bland annat rönnbär.
Förvara färdig sylt mörkt och svalt för längst hållbarhet.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt: Nej
Laktosfritt: Ja
Glutenfritt: Ja
Vegetariskt: Ja
Näringsvärde
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av syltsocker.
Energi: | 396 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 99 g (varav sockerarter: 98.0 g) |
Protein: | 0 g |
Fett: | 0 g |
Tips och info
Finns i affären:
Bakavdelningen bland socker.Hållbarhet och förvaring:
Håller sig ca 3 år, se bäst före datum. Förvara torrt i rumstemperatur.Pris:
ca 15 kr för 1 kg.Ersätt med:
Strösocker, pektin, citronsyra och kaliumsorbat (som går att köpa separat och blanda).Vad väger syltsocker?
Måttomvandla syltsocker mellan vikt och volym
Konvertera från valfri måttenhet till en annan.
Måttomvandling direkt i mobilen
Jag har gjort en app där man enkelt kan måttomvandla mellan vikter och volymer, både för svenska och utländska enheter. Appen heter Kökshjälpen och finns för iPhone, iPad och Android.
Perfekt när du är i köket och snabbt behöver måttomvandla!
webmaster
Jag försöker hitta recept hur man gör eget syltsocker, jag bor utomlands. Jag kan hitta alla ingredienser, men vet inte hur mycket av varje som behövs. Har ni något recept?
webmaster