Använd en olja av bra kvalité t.ex. olivolja eller rapsolja. Lägg inte potatisstrimlorna i tjocka lager. Välj hellre en stor ugnsform så att man kan sprida ut potatisstrimlorna mer eftersom bara de översta potatisstrimlorna får färg. Det blir lätt mosigt om man har för tjocka lager potatis.
Tips för att undvika tillsatser
Fritt från tillsatser.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Peter Andersson
Jag brukar göra för steka pommes i ugn är olja + margarin. Olja är tål hög värme och margarin blir fint färg på pommes.
webmaster
Svar till
Tobias
️ Skrivet av Susanne
Mitt bästa tips är att använda bakplåtspapper. Köp gärna sådant på rulle så kan man klippa till så det blir lagom och det är mycket billigare. Annars så är tipset att använda mer olja och verkligen se till att potatisbitarna, särskilt den sida av potatisbitarna som ligger mot botten har olja på sig, smörja med smör har jag inte provat. Ta sedan ut och rör om efter ca 20 minuter och lossa det som börjar fastna redan då och se till att det finns olja i botten så fastnar det inte lika mycket.
️ Skrivet av Tobias
Har du något tips på hur man undviker att de bränner fast? Alltid då jag kör potatis i ugnen en längre tid fastnar de i botten och blir mosiga då jag försöker få lös dom. Brukar köra med olja men kan man smörja in med smör också?
webmaster
Svar till
Matgalnatjejen
️ Skrivet av Susanne
Jo det brukar man. Det här är pommes frites som man gör i ugnen. Jag kanske ska förtydliga det!
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl