from corinas.for.me
Pannacotta LCHF

Ingredienser:
- 1 st vaniljstång
- 2 st gelatinblad
- 4 dl vispgrädde
- 1,5 msk sötströ eller annat sötningsmedel
Garnering:
- ca 1 dl frysta bär t.ex. hallon, blåbär
- ev. citronmeliss
Utrustning:
- 4 st portionsglas
-
Gör ett snitt i vaniljstången och ta en sked och skrapa ur vaniljfröna.
(Detta görs för att få ut mer smak ur vaniljstången.)
- 1 st vaniljstång
Snitta vaniljstången. Skrapa ur fröna. -
Lägg gelatinbladen i blöt.
- 2 st gelatinblad
Gelatinblad i blöt. -
Mät upp grädde och sötströ i en kastrull och tillsätt både vaniljstången och vaniljfröna.
- 4 dl vispgrädde
- 1,5 msk sötströ eller annat sötningsmedel
Låt koka upp. -
Låt koka upp, sänk värmen och låt koka ca 5 minuter. Tiden är inte så något men om man låter det koka en liten stund får man ut mer smak från vaniljstången.
Koka en liten stund för att få ut vaniljsmaken. -
Fiska upp vaniljstången (och släng den). Ta av kastrullen från plattan.
Vaniljstången fiskas upp och slängs. -
Krama ur gelatinbladen (vi vill inte ha massa vatten i pannacottan) och vispa därefter ner dem så att de smälter.
(Tänk på att det är viktigt att du tagit bort kastrullen från värmen för om det börjar koka så skär det sig.)
Vispa ner de urkramade gelatinbladen. Det får inte koka för då skär det sig. -
Häll upp i portionsglas. Låt stå och svalna i rumstemperatur först och ställ sedan in i kylen. Har man matkällare eller t.ex. en kall balkong så kan man förstås ställa ut det direkt så går det fortare.
Häll upp i portionsformar. -
Fördela färska eller frysta bär och garnera ev. med en kvist citronmeliss. Låt stå ca en halvtimme så tinar bären eller också tinar man bären innan man lägger på dem.
- ca 1 dl frysta bär t.ex. hallon, blåbär
- ev. citronmeliss
Garnera med färska eller frysta bär.
Garnering:
Näringsvärden
Variationstips
from corinas.for.me

webmaster

webmaster

webmaster

webmaster

webmaster
Är väl inget nyttigt att äta sötningsmedel?! Bättre att minska andelen socker istället.