Jättegod pannacotta med sötningsmedel istället för strösocker som inte påverkar blodsockret. Perfekt för den som följer LCHF, GI-metoden, diabetiker och alla andra som vill äta mer hälsosamt.
Näringsvärde per portion (124 g): 384 kalorier, 9 g kolhydrater, 40 g fett, 3 g protein, 1 g fibrer
Variationstips
Smaksätt med t.ex. kakao eller smält mörk choklad minst 70%. Lime och kokosmjölk extra creamy är också gott. Se alla mina andra recept på pannacotta för inspiration.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av corina
ska testa dessa till lördag kväll men det lär också vara super
from corinas.for.me
webmaster
Svar till
Rolf
️ Skrivet av Susanne
Intressant! Man måste inte krama ur gelatinbladen när man gör pannacotta, det blir ju lite mer vätska om man inte gör det - pannacottan blir lite mer utspädd med lite extra vätska men man kan ju låta gelatinbladen rinna av lite först bara så lär det inte bli någon märkbar skillnad. Jag får undersöka saken närmare vid tillfälle och se om det kanske är något som generellt ändrats att man inte ska krama ur gelatinbladen och i så fall ska jag ändra det i receptbeskrivningen. Tack för att du skrev!
️ Skrivet av Rolf
Du skriver att man ska krama ur vattnet ur gelatinbladen, å så brukar jag göra. Men läser på på Gelatinförpackningen så står det med fet stil: Bladen skall ej kramas ur. Om man använder Gelatinpulvet går det ju inte att krama ur nåt vatten.
webmaster
Svar till
Lina
️ Skrivet av Susanne
Ja fast flytande honung höjer ju blodsockret precis som strösocker så du kan lika gärna ta strösocker i så fall. Jag vet inte hur honungssmak gör sig i ostkaka så strösocker är ett säkrare kort. Här är recept på ostkaka med keso (med strösocker). Tack! Trevligt att du gillar min receptsida! :)
️ Skrivet av Lina
Hej kan man ha flytande honung som sötningsmedel? PS jätte fin sida och många bra recept!
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl