Oxfilé med svampsås

Riktigt god och lyxig varmrätt! Recept på hur du tillagar oxfilén så den blir perfekt.
oxfilé med svampsås
Tid: 1 timme
6 portioner

Ingredienser:

Svampsås:

Ugn:

  • 225 °C i mitten av ugnen i ca 10 minuter med över- och undervärme
Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Gör så här:

  1. Skär oxfilén i ca 2 cm tjocka skivor.

    instruktion steg 1 oxfilé med svampsås
    Oxfilé i skivor.
  2. Hetta upp en stekpanna med smör på medelhög värme. Stek oxfiléskivorna några minuter på varje sida så att det får färg (de ska inte bli genomstekta). Salta och peppra.

    (Stek köttet i omgångar så att det inte blir för trångt i stekpannan.)

    instruktion steg 2.1 oxfilé med svampsås
    Stek ena sidan.
    instruktion steg 2.2 oxfilé med svampsås
    Stek andra sidan.
  3. Lägg över köttet på ett ugnssäkert fat och sätt genast in det i kylen. Ett bättre alternativ eftersom det inte är så bra att ställa in varma saker i kylskåpet är att täcka över med folie och ställa ut köttet om det är kallt ute. Köttet ska stå minst 30 minuter i kylen.

    instruktion steg 3.1 oxfilé med svampsås
    Köttet i en ugnsform.
    instruktion steg 3.2 oxfilé med svampsås
    Folie över köttet.
  4. instruktion steg 4 oxfilé med svampsås
    Kantarellsås.
  5. Ställ in köttet i mitten av ugnen i 225°C i ca 10 minuter. Servera direkt.

Matlåda

Denna rätt är lämplig för matlådor.

Serveringstips

Servera gärna med hasselbackspotatis eller ugnsstekta rotsaker.

GI Tips

Servera med bara grönsallad.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Skrivet av Daniel Linoubli
Mycket gott och enkelt att tillaga. Vart väldigt uppskattat av sällskapet.
Skrivet av Ulla-Britt
Mycket gott o mycket enkelt recept. rekomenderas verkligen.

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest